Dec 22, 2010

Penuh



Malam ni bulan mengambang..
Cantik..
Cepat pegi tengok..
Terang je jalan walaupon takde lampu..
Tenang sket hati yang sedang gundah gulana ni..
Ye hati guwa tengah risaw pasal sesuatu..

Guwa suke tengok natural beauty..
Lagi2 biler susah hati macam ni..
Contohnye air laut yang biru2 kehijauan, ombak membelah pantai, jernih air sungai,pelangi petang, matahari terbenam, matahari timbul, awek comey tak pakai mekap, amoi pakai suar pendek yang peloh2 baru lepas jogging, dan lain2..

Guwa suke bau hujan, bau rumput basah kene embun pagi2, bau air laut, bau herba, dan lain2..

Sume2 yang natural la senang cakap..

Natural is beautiful beb..
Going into nature..
Lets the nature take its part..
So long....

Dec 12, 2010

LOL ; baha


Tersengih kuda biler guwa tengok sign ni kat pintu toilet..
Kalau tak silap kat jusco guwa nampak ni..
Laju2 guwa suruh member guwa amek gambar ni..

Guwa penah tunjuk kat mamat sorang ni..
Pastu die cakap guwa jakun..
Die cakap memang macam ni sekarang..
*konon2 up to date pasal die lahir kat bandar bosar*

Arrgghh!!!
Cakapla guwa jakun o pape pon..
yang penting sign ni memang pelik..
Tak masok akal langsong..
Macam bodoh..
Mamat tu pon bodoh..
Pemalas nak pikir..
Orang letak macam ni ; YA
Orang letak macam tu ; YA
Bongok..
Lu ni dah takde kepaleotak ke nak pikir??
Lembu pon tau mane rumput mane lalang..
LOL...
baha ; LOL...

Dec 11, 2010

Saye tak kolot

Hai awak2 semua..
Saye takde pastebuk..
Pastu awak2 cakap saye kolot..
Saye tak kolot la..
Saye bukan tak nak buat pastebuk..
Saye nak tapi takde kelapangan lagi..
Saye busy taw..
Tak nampak ke saye busy ni??
Lagipon saye takde gambar muncung2 nak letak kat pastebuk..
Saye belom gedik sangat macam awak2..
Saye tak bersedia lagi la nak gedik2 kat pastebuk..
Nervous taw nak gedik2 kat pastebuk..
Sape2 tolong ajar saye camane nak gedik2 kat pastebuk..
pleaseee2..

Gambar muncung macam ni boley tak??
Gambar tu saye curik kat google..
Sape2 nak claim, ni gambar die o anak o adek o anak sedare o ape2 la, silakan ye..
Saye kreditkan untuk awak nanti..
Babai awak semua..

Dec 8, 2010

Short n close

Diz is a very short entry..
So close to 700..
648..
Maybe one more question..
Fak!!!


Tuned by :


Nov 26, 2010

Porcine itu Babi

Babi..
Macam ganas sangat plak bunyi die..
Guwa tukar la..
Khinzir..
Hah kan sopan sket tu..

Nama saintifik natang khinzir ni dalam medical ialah Porcine..
Lu orang kene ingat sampai mati..
Sebab lepas ni kalau lu orang pegi beli ubat, lu orang rajen2 la sket belek2 dulu ubat tu..
Agak2 laen macam je ubat tu, laju2 lu orang maki sama itu tokey..
Pastu lu orang boley riot kat situ..
Bakar sekali kedai tu..
Lagi satu, time doktor nak inject ubat kat lu orang, tanye dulu..
Agak2 ubat tu ade bunyi babi khinzir je, lu orang sepak kepala doktor tu laju2..
wakakaka...

Ok ni list ubat yang ade campor natang haram tu :

1. Kenalog in orabase
    Kegunaan : Ulcer mulut
    Vendor : Diethelm oral paste


2. Drixoral (tablet)
    Kegunaan : Selsema
    Vendor : Zuellig Pharma

3. Clexane (injection)
    Kegunaan : Mencairkan darah 
    Vendor : Diethelm

4. Fraxiparine (injection)
    Kegunaan : Mencairkan darah
    Vendor : Zuellig Pharma

Ni sumber guwa :

Masfiza bt. Abdul Hamid
Penolong Pengarah
Bahagian Pembangunan Organisasi & Teknologi Maklumat(POTM)
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Kementerian Kesihatan Malaysia
03-79573611 samb. 223


Lu orang tanyela die sebab guwa tak buat research pasal natang ni..
Kalau lu orang rajen, google je la..
Macam2 ade kat google kan..
Guwa tengok lu orang pon macam banyak je mase terbuang..
hahaha...

Lagi satu fakta, ubat2 yang guwa listkan tu jual kat negara yang lu orang sayang ni..
Bukan jual kat Singaporepura o mane2 negara n yang paling penting, ubat2 tu TELAH pon terjual..
Ade baek lu orang pegi check kat koleksi ubat lu orang..
Mane tau ade ke kan..
Boley la lu orang pegi tiaow tokey kedai tu..
hahahahaha...

calow2..

Comeynye dia..wakakaka...





 

Nov 22, 2010

Tribute to Syuhada Memali

19 November 1985, Kampung Memali, Baling, Kedah
Tarikh dan tempat yang lu orang sume kene tau dan paham..
Guwa yakin tak ramai yang tau peristiwa 25 tahun dulu..
Guwa bukan nak suruh lu orang undi kerajaan o pembangkang..
Guwa cume nak lu orang paham dengan peristiwa hitam kat negara yang lu orang sayangkan ni..
Lu orang boleh bace kat sini n sini kalau lu orang tak paham ape yang guwa nak sampaikan..
Bace sampai abes!!!

Kalau lu orang malas nak go through dat story,
lu orang tengok, dengar n pahamkan video NI..
Banyak lagi related video yang lu orang boleyh tengok..
Meremang beb guwa tengok..

Lu orang pandai2la nilai mane yang baek n burok..
Masing2 ade kepaleotak kan??
Sume masih waras lagi kan??

Bro Meor ade citer pasal kes ni jugak..
Tapi die jadikan lagu la sebab die kan pejuang musik..
Lu orang tengok kat sini..


Dari kiri : Black n Meor mase Music Fest 2009


Lu orang masok sini plak..
Blog sempena tragedi Memali ni..
Banyak lagi website o blog o else kalau lu orang google pasal Memali ni..
Guwa lambat buat entri ni sebab lupe tarikh hari ni..
Tibe2 je dah 22 haribulan plak..
Event kat Kampung Memali ni sampai 21 haribulan je..
Sigh~

Lastly, Al Fatihah untuk semua Syuhada Memali..

Nov 20, 2010

Ska Attack! Ska Fest Vol 4 @ Malacca

SkaLaLaLa


Event kali ni pon guwa macam tak dapat pegi..
Cilabet tol la..
Sebab guwa kene jadik pengantin pengapit time member guwa kawen..
Jadi pengapit bab! ape??
Dah la muke guwa jauh lebeyh hensem dari pengantin..
Guwa risaw tetamu keliru mane satu pengantin, mane satu pengapit..
Guwa penah dengar orang cakap,
pengapit selalu dapat tempias pengantin..
Konon2 dapat jodoh mase mengapit si pengantin la..
Arghh..
Ape guwa kesah..
Guwa baru 17 taon..
LOL!!

Camne ni weyh??
Takkan guwa nak lari dari jadik pengapit plak??
Die dah ugot nak bakar umah guwa kalau tak datang majelis die tu..

Sebab member guwa dah tempah awal2 lagi mase lepas die nikah aritu..
Dah la guwa yang jadik saksi time die nikah itu ari..
Cuak syal..
Berpeloh ketiak weyh..
Macam guwa plak yang nak nikah..

Stop2..
Guwa bukan nak cite pasal malam pertame o kamasutra..
Guwa nak cakap pasal ketidakpuashatian sebab tak dapat jenguk event ni..

Guwa tak puas ati sebab event Bro Nik aritu pon guwa tak dapat jenguk..
Daerah Tanpa Tie kat Kluang..
Halabau punye lahabu..


Eh jap2..
Rasenye date tu week 4 kan??
Ini bermakne guwa tak boleyh pegi mane2 sebab guwa ade job sama itu Dr. How..
Bukan blowjob eh..
Guwa bukan gay..

Syal la weyh..
Guwa penin weyh..
Sumpah penin..
Macam penin2 ubi berisi la lebeyh kurang..
Mencarotngarot!!!
Guwa out..
Sok2 guwa sambong mikir..
Calow2!!!

Eh jap2..
Ska Fest kat JB kene kat date 27.11.2010..
Kalau tak silap la..
Diorang buat kat The Zon, Stulang Laut..
Padin, lu taknak join ke??
Hehe..

Calow3!!!


Nov 12, 2010

Reminder

First, bout ur so-called-say-hye-at-da-chatbox..
I am not traffic hunter o traffic monger..
I am not da servant of fcuking nuff..
n not making money from diz blog..
So, PLEASE avoid diz kind of fcuking-annnoying phrases ;

Datang up traffic..
Melawat nuff..
Click2 nuff awak..
Datang nak tembak nuff..
Melawat awak,dtg melawat balik taw..up traffic..
Catch up traffic..
n so on n so forth.. 

I am not traffic-fcuking monger..
So, 2 words for traffic sucker like u ;
GET LOST!!!

Second, I am not obsessss wif follower..
No need to follow if u juz want me to follow u back..
Like this ;

Hye,follow awak..awak follow kite taw.. (pastu ade smiley2 bodo)
Datang follow,jgn lupe follow balik..
Follow u,follow me back k..
n so on n so forth.. 

Same words for u ;
GET LOST!!! 

Last but not d end ;
GET LOST n so long traffic sucker!!!

Juz image from google search engine

Nov 7, 2010

Sape mau Megi kari?!!

Sape mau?? angkat lutot...


The correct way to cook your megi kari (instant noodles) without harming our bodies and health. 
Normally, how we cook the megi kari is to put the noodles into a pot with water, throw in the powder and let it cook for around 3 minutes and then it's ready to eat.

Dudes, 

This is the WRONG method of cooking your favorite megi kari.
 

By doing this, when we actually boil the ingredients in the powder, normally with MSG, it will change the molecular structures of the MSG causing it to be toxic.
 

The other thing that you may or may not realize is that, the noodles are coated with wax and it will take around 4 to 5 days for the body to excrete the wax after you have taken the noodles.

Ok, here we are..


CORRECT METHOD :

 1. boil the megi in a pot with water.
 2. once the megi is cooked, take out the megi, and throw away the water which contains wax.
 3. boil another pot of water till boiling and put the megi into the hot boiling water and then shut the fire.
 4. only at this stage when the fire is off, and while the water is very hot, put the kari (ingredient) with the powder into the water, to make kari soup.
5. however, if you need dry noodles, take out the noodles and add the ingredient with the powder and toss it to get dry noodles.


Now, eat your megi kari..
Before that;
Bismillah................ 

Additional ; megi is not good during exam week (student)
but we (student) lorve it right??  




Nov 5, 2010

Daerah Tanpa Tie


Guwa malas nak menaip..
Lu orang tengok kat sini..
Tapi guwa kecik ati sebab tak dapat pegi..
hampess tol la..
Ok..
Chalow2..

Oct 23, 2010

Membenarkan KeBODOHan

Siapa agaknya yang membenarkan kebodohan
Tidur terlentang dalam kehidupan
Menjerit-jerit tentang kematian
Pekik lolongnya kosong

Siapa agaknya memberi izin
Kepada kebodohan datang ke rumah kami
Semadikan diri di jiwa kami

Bicaranya bohong
Janjinya bohong
Semangatnya bohong
Juangnya bohong
Bohong!!!
Siapa agaknya yang meletakkan kebodohan
Di tempat yang amat tinggi
Tentu saja siapa itu
Adalah kami yang berjalan berkaki ayam
Kerana sepatu kami tertinggal di rumah
Bapak menteri

 Tuned by Meor n Abdullah Jones
 ************************************

8 kali guwa dengar lagu ni tak paham..
Kali ke-9 guwa dengar, guwa salin lirik..
Guwa bace lagi 8 kali..
Rupenye pasal politik..
Fakta ; guwa da benarkan keBODOHan masok kat kepale guwa..
Sebab cube nak masokkan cerita politik negara kesayangan kite ni..
sigh~
Guwa dah benarkan  Politik BODOH masok kat serebrum, sereblum, medula oblongata, etc.
Tapi nak tak nak, hidup kat negara kesayangan kite ni adalah politik..
Pundek betol la..
Seronok kalau kepalaotak macam geng-geng ni..
Berani n sukati mak apak dorang nak hembos pasal politik negara kesayangan ni..
Diorang anarki tegar..
Bastard polis pon da naek muak nak tangkap dorang ni..
Diorang marhaen yang kenal asal usul..
Tak pernah fikir nak susahkan hidop orang laen..
Cubela bapak2 menteri kat langit ke-8 tu fikir macam marhaen2 yang muke sayu n noob ni.. 
Barula same2 susah n senang..
Sebok nak majukan melaka 2010 2010 2010 la,
upgrade istana negara la,
hape lancau ntah lagi..
Oi bapak2 menteri,
rakyat ade yg makan sekali sehari lagi,
ade yang tido bawah atap nipah,
menom air paip, etc..
Tolongla mereka dulu..

Oufff...!!!
Ok, guwa dah benarkan keBODOHan masok kat blog guwa plak..
Syial~
Stop now..

Oct 15, 2010

Falsampah!!!

Guwa nak berfalsampah sket..
Sket je..
Guwa janji..

Hidup ni macam tayar yang berpusing..
Kadang-kadang kite kat atas..
Kadang-kadang kite kat bawah..
Kadang-kadang kat tengah,atas sket,bawah sket..
Senang kate lu akan ade kat mane-mane je..
Maksudnye lu tak boley port kat atas je..
Lu tak boley menang je..
Lu mesti pernah jadi LOOSER..
Am I rite??

Cerita si LOOSER...
Nak dijadikan cerita, tayar yang berpusing tu tibe-tibe stop kat bawah..
Tak gerak-gerak..
Plus kat bawah tu ade plak taik; lembu/anjing/kucing/kuda/ayam/etc..
Dah la lu sekarang stuck kat bawah,
tak boley nak naek atas,
lenyek taik plak tu..
Pergghhh!!!!
Ape punye malang la lu ni..

Nak tambah lagi bagi sedap cerita..
Dah stuck kat bawah, lenyek taik, pastu kene paku plak..
Pancit la plak tayar..
Lagi pergghhh!!!!!
Lu orang dah boley cari bunga 7 jenis..
Lu orang mandi bunge je la..
Double LOOSER, triple, fourple, fiveple, sixple, sevenple ++++...
Kire lu orang ni raja segala LOOSER yang wujud kat muke bumi ni la..
wakakakaka...

Tapi lu orang jangan menggelabah..
Jangan asal boley je redah..
Kalau tak sume bersepah..
Hati mesti mau tabah..
Tak pasal-pasal nanti lu orang rebah..
Pelan-pelan kite kasi ubah..
Kasi betol sume masalah..
Ni je Guwa punye falsampah..
Cite kat atas tu guwa saje tambah-tambah..
Hah hah hah.. (ketawa pon kene ikot ritma)


Macam ni la rupe lu orang biler gelabah


Ok..
Guwa dah melalotmencarotmelaotmengarot..

Oct 10, 2010

Siri 7 Dollah




Che'gu Nasyor bertanyakan cita-cita kepada semua anak muridnya bermula dengan Nora, Latip, Sarip, Rugayah dan lain-lain..
Ada yang mahu menjadi Polis, Bomba, Askar, Arkitek, Che'gu, Jurutera dan lain-lain..
Memang sangat hebat cita-cita semua anak murid Che'gu Nasyor..

Dol tidak mahu kalah dengan kawan-kawannya..
Tiba-tiba dia teringat tentang berita di televisyen semalam tentang angkasawan Malaysia yang naik ke angkasa lepas..
Dia mendapat idea untuk menjadi seperti itu apabila dewasa nanti..
Akhirnya tibalah giliran Dollah a.k.a Dol.. 

Che'gu Nasyor : Ok Dol, sekarang giliran awak pula..

Dol : Ye che'gu..

Che'gu Nasyor : Apa cita-cita awak?

Dol : Saya nak menjadi seorang ANGSAKAWAN che'gu..

Kawan-kawan dalam kelas : WAKAKAKAKAKAKAKA...!!!

Che'gu Nasyor : wakakakakaka...!!!
(gelak dalam hati)

Dol : ????

Sep 30, 2010

Garisan Abstrak



NikBinJidan+Meor
::NIKBINJIDAN::

Guwa minat hasil tangan brader ni..
Guwa rase Garisan Abstrak adalah karya terbaek brader ni..

::Meor
::Black (Amin Iskandar)
::Rahmat Haron 
::Pyan Habib
::Ubi Lepih
::Abdullah Jones
::Hishamuddin Rais

Pernah dengar name2 kat atas tu??
Mesti lu orang tak familiar sangat dengan diorang kan??

Kalau Fynn Jamal, Ana Raffali n Wani Ardy??
Macam pernah dengar kan??

Ape yang guwa tau, diorang ni penyair, pemuisi (ade ke word ni???), penulis dan pemuzik..
Tolong betolkan kalau ade maklumat yang salah pasal geng-geng ni.. 
Diorang bukan penyanyi yang hanya menyanyi semata-mata..
Geng-geng ni sangat seni dalam muzik dan guwa salute..
Dulu geng-geng ni selalu lepak busking kat Central Market..
Tapi lepas bastard n orang majelis selalu kacau, diorang port tempat laen..
Yang guwa tau, diorang selalu port kat uptown n downtown area KL..
Tapi banyak kali guwa datang sane, tak pernah plak nampak diorang ni..
Hampeh betol la..
Kalau tak boley mintak sain kat dada..
Hahaha..

Bukan ape, guwa obses dengan diorang ni sebab diorang pejuang muzik..
Bukan pengejar dunia glamer dan harta benda..
Diorang ni betol2 indie/independent..
Bukan indie yang pakai suar ketat2, baju fit ade tulisan such as "SAYA SAYANG MAK SAYA" besar2 wif blinking color, pakai kasot striking color, rambot tutop telinga, so on and so forth..
Lu orang ade pakai macam tu ke??
Tak rase macam gampang ke??
Lagi2 yang takde knowledge bout indie music, then claim lu indie..
Kalau ye pon, cari la info sket pasal muzik indie ni..
Tak la mengarot sangat biler kene tanye..

Macam sampah jek guwa tengok..
Lu orang dah boley stay kat SINI..

Ok, guwa dah mencarot..
Have to stop now..

Addition; Geng-geng ni pon selalu lepak dengan Pak Samad..
Ok, full stop..

Sep 28, 2010

What is that???



WhatFcukFcuk??
Still can't see??

If we go to Google Translate;
From English to Malay = "sila busur sebelum anda memasuki bilik belakang anda"

So, what does it means???

And what for you have to bow (tunduk) before enter the back room???
Help me guys..
Really need you..

Picture; credit to Amal

Sep 22, 2010

Jangan Melintas Seperti Ayam???

Sape pernah nampak ayam nak lintas jalan?
Jujur Guwa nak cakap, Guwa tak pernah nampak pon ayam nak lintas jalan..
Diorang maen2 kat tepi jalan pon susah nak nampak..
Janganla gelak kat Guwa..
Walaupon dah 47 tahun Guwa hidup kat muke bumi ni, sumpah Guwa tak pernah nampak ayam nak melintas jalan..
Dulu kat belakang rumah Guwa siap ada reban ayam, tapi tak pernah plak nampak diorang buat reunion untuk lintas jalan..
Adessss...

Biler iklan pasal ayam kene langgar mase melintas jalan tu publish, Guwa sangat pelik..
Sebab Guwa tak pernah jumpe pon bangkai ayam bersepah kat jalan raya..
Jangan Melintas Seperti Ayam
Tak relevan langsong weyh..
Guwa selalu nampak bangkai menatang laen yang bersepah kat atas jalan..
Anjing, kucing, biawak, ular, mengkarung je yang Guwa selalu nampak..
Bangkai tupai pon Guwa pernah jumpe..

Kalau ikot logik, ayam susah nak kene langgar sebab sight die adalah monoscopic..
Ayam tak payah nak toleh kiri kanan pon sebelum melintas..
Sight area die lebih luas daripada homosapiens yang streoscopic ni..
Lu orang carik la sendiri maksud streoscopic n monoscopic tu..
Kalau lu orang google "chicken hit by car", susah nak dapat gambar beliau..
Memang tak logik n Guwa tak puas hati sampai sekarang..
KENAPE AYAM???
Arggghhhh!!!!!

Sep 2, 2010

Si Pandai macam Ulama'



buzz!!!

Si Pandai macam Ulama' : Salam bro..

Guwa : oioi..

Si Pandai macam Ulama' : Kalau ye pon jawab la salam dulu bro..

Guwa : ??.. biler lu bagi salam??

Si Pandai macam Ulama' : Tadi..Lepas buzz..

Guwa : Mane?? Guwa x nampak pon.. Guwa memang rabun, tapi guwa dah pakai spek..

Si Pandai macam Ulama' : Tadi tu lepas buzz.. "Salam" yg awal2 tu..

Guwa : Tu bukan bagi salam lahabau..

Si Pandai macam Ulama' : "Salam" shortform untuk Assalamualaikum..

Guwa : Hah??

Si Pandai macam Ulama' : Yela bro..lu tak tau ke??

Guwa : Owh ok.. Guwa pon da jawab salam lu tadi..

Si Pandai macam Ulama' : Mane ade bro..lu jawab "oioi"..

Guwa : Lu tak tau ke??

Si Pandai macam Ulama' : Tau ape bro??

Guwa : "oioi" shortform untuk Waalaikumussalam..

Si Pandai macam Ulama' : Kepala hotak lu lah bro..

Guwa : Apehal dengan kepala hotak guwa??

Si Pandai macam Ulama' : Sape ajar lu??

Guwa : Guwa baru cipta..

Si Pandai macam Ulama' : Lu ni dah jauh bro..

Guwa : Jauh mane plak?? Guwa kat sini je..

Si Pandai macam Ulama' : Lu da macam kapir plak nak maen2kan salam..

Guwa : Kapir kepala apak lu.. Lu yang macam kapir dtg kat guwa tak bagi salam.. Pastu lu claim lu bagi "salam" macam tu.. Nabi mane ajar lu bagi salam macam tu??

Si Pandai macam Ulama' : Bro, rilek la.. Sekarang sume orang tau la "Salam" is stand for Assalamualaikum..

Guwa : Mak ngan apak guwa tak tau pon.. Mak apak guwa dah hidop lebih 50 tahun.. Sebelom merdeka lagi die dah hidop.. Tak pernah plak die ajar guwa macam tu.. Mane lu blajar?? Dengan Noh Gadot ke??

Si Pandai macam Ulama' : Lu ni kolot la bro..

Guwa : Kolot kepala bana lu.. Hukum tetap hukum.. Kalau lu boley tabur "Salam = Assalamualaikum", kenape guwa tak boley letak "oioi = Waalaikumussalam"?? Its just a word la samdol.. Lu pergi carik hadis o al-Quran yang citer pasal lu punye "salam" yang moden sangat tu..

Si Pandai macam Ulama' : Mane ada dalam hadis o quran bro..

Guwa : Lu blom carik dah cakap takde..Lu pergi tanye mane2 ulama', suruh die explain benda ni kat guwa.. Pastu, baru lu boley nak claim guwa kapir o watever.. Lu blah sekarang!!!

 **************

Sekarang guwa ajak lu orang pergi ke alam nyata plak..
Bukan alam laman sosial..

Guwa nak bagitau sket kat sume..
Menjawab salam hukumnya WAJIB..
Tapi salam yang berbunyi macam mane??

Assalamualaikum atau Assalamualaikum warahmatullah//i wabarakatuh..

Thats all!!!
Selain tu, lu boley jawab, boley tak jawab..
Sebab sebutan salam yang tak betul, boley datangkan makruh/dosa..
Biler pemberi salam dah ade makruh/dosa, lu nak sambot ke dosa/salam die tu??

Guwa pernah lepak ngan mak guwa, dengar ceramah kat tv pasal benda ni..
Guwa tak ingat name ape ntah ustaz tu..
Lepas dengar tu, mak guwa pon sambong lagi ceramah pasal benda yang same..
Ilmu agama guwa tak banyak, sebab tu guwa boley ingat benda2 yang kecik ni..
Guwa nak terang panjang2 pasal benda ni kat sini susah..
Kompom ade salah paham punye..
Lu orang pergi la carik mane2 ulama' yang sahih..
Jangan carik Si Pandai macam Ulama' ni sudah.. 

So, lu orang ade nak tambah o tolak mane2 hukum tak??

Aug 31, 2010

Tarikh Ini ; 31 Ogos 2010 = hampeh!!!

Guwa tak suke tarikh 31 Ogos 2010..
Guwa hampir tak suke tarikh 31 Ogos setiap tahun..

Sepatutnya lu buat benda yang betol pada tarikh ni..
Sepatutnya lu kene ingat tarikh ni sebab banyak makne untuk lu..
Sepatutnya lu kena sambut tarikh ni dengan baik..
Tapi, lu buat bodoh je..
Macam takde pape yang jadi kan?
Takkan la tarikh penting ni lu tak boley nak ingat?

Guwa tau lu busy..
Dato' Bandar pon tak busy macam lu..
Keadaan lu tak mengizinkan untuk lu sambut tarikh ni..
Environment lu pon macam tak bagi izin untuk lu sambot..

Beb, sekurang-kurangnya lu ingat untuk 2 3 minit pon dah ok..
Masalahnye, lu tak ingat langsong..
Lu memang hampeh la..



Guwa kecewa dengan lu..
Guwa nak menangis beb..
Naseb baek ade The Cure..
Dia pesan kat Guwa; " Bro, don't cry "
Kalau tak, kompom Guwa dah menangis berguling-guling macam tengguling..

Lu orang ni plak apehal?
Macam ni pulak lu sambot tarikh ni?
Laju betol lu bawak moto..
Lu nak pegi mane?
Lu nak kejar malaikat maut ke?

Oh, Bulan Ramadhan ni..
Kalau mampos time bulan mulia ni, mungkin masok syorga..
Macam tu ke lu pikir?
Lu orang memang bijak..
Teroskan sampai mampos..

Sebelah rumah ni dah kenape?
Lu pon nak sambot jugak?
Lu memang nak buat depan rumah Guwa ni macam Dataran Merdeka ke?
Maen mercun tu jaoh sketla dol..
Guwa paham lu nak sambot,
tapi tak payahla campak depan rumah Guwa pukul 2 3 pagi..
Biler Guwa sound, lu cakap Guwa pon selalu bising..
Lu cakap Guwa n da geng selalu memekak..

Dah tau Guwa bising, apesal lu tak sound awal2?
Guwa mane boley describe level bising kat area ni..
Guwa baru lagi..
Kalau lu orang tak pernah sound Guwa,
maknenye lu orang masih dapat terima la level bising Guwa kan?
Atau area ni memang dihalalkan acara memekak sampai suboh?

Lu orang semua memang HAMPEH!!!

Aug 22, 2010

BUDIN VS KUCING

Siapa lebih handal?
Budin atau Kucing?


       Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi.
Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela seekor kucing siam.
Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya. Apa tidaknya, Gayah lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya. Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok berbanding dengan dirinya.

       Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaan ini, Budin membuat rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya dan hidup isterinya, Gayah. Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin. Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi, Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalam karung beras. Tanpa berlengah, dia terus merempit motor kapcainya sehingga jauh dari rumahnya, lebih kurang 10 kilometer lalu dihumbanlah si Tompok tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan siulan mengikut rentak lagu 'Cindai' nyanyian Atok Dato' Siti Nurhaliza.

       Akan tetapi, kegembiraan Budin hanyalah sementara. Apabila tiba di rumah, si Tompok dengan sombong dan bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan Budin sambil menjelirkan lidahnya. Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Blah la lu Budin..


       Keesokan harinya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh dibawa si Tompok, 20 kilometer dari rumahnya. Tetapi seperti semalam, Tompok berjaya mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja, alang-alang seluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lengan.

       Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lebih jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semua jalan ditempuh, sekejap ke kiri, sekejap ke kanan, yang lurus, yang bengkok, segala selekoh habis dirempit dan akhirnya si Tompok dibuang begitu sahaja. Selang beberapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.

Budin : Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuh suspen lagi berdebar-debar. ..

Gayah : Ada, ada dekat depan pintu tu ha, Kenapa?

Gayah keheranan.

Budin : Panggil dia!

Budin mengherdik dengan nada yang tinggi.

Gayah : Kenapa bang?

Budin . Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni!...

Gayah : ???


Guwa ingat, lu kene buat macam ni la Budin

Aug 19, 2010

Equation @ Series 8




DISCUSSION TECHNIQUE
A woman has the last word in any argument.
Anything a man says after that is the beginning of a new argument.

 
_____________________________

Aug 18, 2010

The Last Shadow Puppets ; New version of The Beatles (rumors)

Get them here
Miles Kane and Alex Turner
 
The colder the night gets
The further she strains
And he doesn't like it
Being this way

And she tried so hard
To steer away
From the meeting place
But her heart had led her there

She clings to his consciousness
Wherever he lays
He struggles to sleep at night
And during the day

He's worried she's waiting in his dreams
To drag him back to the meeting place
His love had left him there
Where the voice still echoes

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I met you
As she turned into the night
All he had was the words
"I'm sorry I met you darling
I'm sorry I left you"

Four weeks they had strolled around
Playing the fools
They knew the time would come
And time would be cruel

Because it is cruel to everyone
He is crying out from the meeting place
He stranded himself there
Where the voice still echoes

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I met you
As she turned into the night
All he had was the words
"I'm sorry I met you darling
I'm sorry I left you"

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I've left you
 *********************

This is the genius type of music...
Please appreciate it...

Aug 16, 2010

Bulan Ramadhan bukan penghalang untuk mereka bertugas dalam keadaan paling HINA...

Gambar ni Guwa saje tabur

Terima Kasih yang tidak terhingga kepada mereka yang telah membuat puasa Guwa "kurus" kerana terpaksa mengeluarkan kata2 makian paling sempoi abad ini..
$%^^&*^*&%^%#&**((*^$$@#$@#$&^^()(*&*@#@@&****!!!!
(Guwa sendiri tak sanggup nak dengar balik ape yang Guwa maki tadi)

Oi Si Bodoh A...
Beb, bulan puase pon lu nak amek duit kopi jugak ke???
Nak buat beli makanan buke puase ke???
Lu puase ke ni???
Tak cukop ke gaji yang lu dapat???
Sanggup ke lu nak bagi anak2 lu makan duit tu???
Kompom lu, dengan anak2 lu bodoh sampai tua!!!

Apesal lu nak menangkan die jugak???
Sebab die kawan lu kan???
Sebab die keje 1 opis dengan lu kan???
Or sebab die dah tabur lu dengan kertas yang ade gambar kepala Agong???
Undang2 mane lu pakai ni beb???
Guwa yang kene langgar, tapi Guwa yang salah!!!
Bangsat!!!
Lu memang Melayu yang BANGSAT!!!

Oi Si Bodoh B...
Ape lagi???
Lu kenal orang atas???
Boley Guwa tanye atas mane???
Yang atas langit tu ke???
Guwa sembah DIA sebab DIA cipta semua kat dunia ni...
Semua kuase ade kat DIA...
Lu nak lawan kuase DIA ke beb???
Dah macam FIRAUN la plak lu ni...

Guwa nak tanye lagi sekali ni...
Orang atas mane ni beb???
Pegawai mane???
Tinggi mane pangkat die???
Lame mane die boley hidop kat muke bumi ni???

Oi Si Bodoh C...
Ape???
nak tunjok lu punye bangle yang konon2 lu 3 line???
Lu memang BANGANG!!!
Bekas Ketua kampong tempat Guwa PEKIDA ori punye..
Sekarang die jage DUN...

kalau Guwa report kat die, kompom kat situ gak lu kene sesar...
Ade bran???

Si Bodoh A, B, C
Guwa bukan bodoh macam lu orang dan Guwa bukan toys lu orang..
Mule2 memang Guwa senyap,
tapi biler lu orang buat Guwa macam pemintak sedekah,
lu orang memang silap...
Biler Guwa sebot Si Polan dan Si polan ni ade kene mengena ngan Guwa,
lu orang senyap teros...
Masing2 muke macam kene kapor barus...
Teros tukar citer jadi laen plak...
Apesal???
Takot lu masok dalam ke???

Oi BODOH, kuase lu orang tu takat anak ikan je la...
Kalau lu orang nak maen2 pasal kuase dengan Guwa,
lu orang silap...
Tapi Guwa bukan jenis sangap kuase macam lu orang...
Dan Guwa masih lagi hormat dengan kuase DIA...
Lu orang punye borak macam masing2 anak Agong ke-8 negara ni...
Pegi mampos sama lu orang la...

Sape lagi yang nak tiaow Guwa???
Silakan...
Tapi bawak kepala otak yang bijak pandai...
Jangan meyondol macam khinzir utan!!!

Lu orang tgk video ni...
Dengar ape brader Meor ni nak sampaikan...
Die tujukan lagu tu untuk jenis golongan2 yang BANGSAT...
Termasok golongan BODOH yang tiaow Guwa tadi...
Calow dulu...
Orale...

Aug 10, 2010

Untuk SEMUA dari GUWA

Doa Malaikat Jibril menjelang bulan Ramadhan ;
YA ALLAH, ABAIKANLAH PUASA UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W. JIKA APABILA SEBELUM MEMASUKI BULAN RAMADHAN DIA TIDAK MELAKUKAN 3 PERKARA :
  1. TIDAK MEMOHON MAAF TEERLEBIH DAHULU KEPADA KEDUA ORANG TUANYA.
  2. TIDAK BERMAAFAN TERLEBIH DAHULU ANTARA SUAMI ISTERI.
  3. TIDAK BERMAAFAN DENGAN ORANG-ORANG SEKITARNYA.
Maka Rasulullah S.A.W pun mengucapkan ;
AMIN..AMIN..AMIN....

Jadi, dengan rasa rendah diri, Guwa ingin memohon maaf kepada sesiapa yang mengenali diri Guwa..
Semoga ALLAH SWT memberkati dan sentiasa menjaga ibadah puasa kita; INSYA-ALLAH..
AMIN..

AHLAN RAMADHAN...

Pak Belalang dan Dreadlock


Entri khas untuk Pak Belalang..
Permintaan Pak Belalang
 Klik sini untuk lagu permintaan Pak Belalang

Dia cakap pernah dreadlock dulu..
Guwa Salute!!!

Guwa ngan Brader Loodie
 Pak Belalang, ade macam tu tak lu punye dreadlock?
hahai..

...Selingan...
Gambar Guwa ngan Brader Loodie tu mase Guwa punye trip ke Pulau Perhentian..
Guwa nak selit sekali gambar-gambar Guwa n da gang perform kat Monkey Bar mase kat sane..

Creep by Ejan
I'm Yours by Jeet
Dari kiri : Frank, Guwa, Feedo, Antz
Brader Bard owner Bar (Drum) n Harvey ; customer
Jammin' session
 Terima Kasih kat Brader Bard sebab jemput Guwa n da gang perform kat lu punye Bar..
Lu memang sempoi la brader!!!
Guwa lambat 2 hari sampai lu punye Bar..
Kalau tak Guwa dapat jumpe Brader Joe ; Pure Vibracion..
Adess...


Aug 4, 2010

Perjalanan Hidup untuk Padin

Klik sini untuk lagu

Aku yang masih di perjalanan hidup ini
Begitu lama berlegar di persimpangan dunia
Menempuh jarak dan titian
Rimba dan lautan
Mencari sesuatu yang abadi

Aku yang masih di perhentian hidup ini
Begitu jauh mengembara ke serata hidup ini
Mengejar siang dan malam
Surut dan pasang
Mencari sesuatu kebebasan
Mencari sesuatu kedamaian

Di mana berakhirnya
Perjalananku ini
Esok dan lusa bukan miliku
Oh Tuhanku
Lindungilah hambamu yang hina ini
Aku setia hanya padamu
Oh Tuhanku 

~Ramli Sarip~

Lagu ni sangat perfect bagi Guwa..

Kepada Padin;
Guwa rase lagu ni sesuai jadi lagu tema Blog Perjalanan Ini..
Sebagai cadangan je sebab tajuk lagu ni; Perjalanan Hidup..
Hampir sama dengan nama blog Padin; Perjalanan Ini..


Lastly; Feel the natural music, blowing through the air..

Jul 27, 2010

Golden Skans versi Reggae

video

lagu asal : Klaxons
Telah diReggaekan oleh : Zanko/pvNova

Guwa suke style mamat Zanko ni dalam semua musik yang dia main..
Kualiti dan kreatif..
Salute!!!

Jul 24, 2010

COUNTER???

Apa sudah jadi ni Encik Tuan Tanah Kedaung Kedai???


kredit kepada Antz.
Terima kasih untuk kamera telefon jimbit bimbit anda.

Jul 21, 2010

Budi Bahasa Budaya Kita

Seorang wanita tua menaiki sebuah bas untuk pulang ke rumahnya. Kerana bas itu sudah penuh, wanita tua itu terpaksa berdiri.


Tiba-tiba ada seorang pemuda bangun dan berkata;


"Silakan duduk makcik."

"Oh, tidak perlu. Adik duduk la."


Kata wanita tua itu sambil tangannya menekan bahu pemuda tadi supaya duduk semula. Pemuda itu duduk semula.


Tapi beberapa minit kemudian pemuda itu berdiri dan berkata lagi;

"Makcik duduk la."


Kata pemuda dengan sopan.

"Tak payah susah-susah. Terima kasih sajalah. Adik duduk lah."


Kata wanita tua itu sambil menolak bahu pemuda supaya kembali duduk.

Selang beberapa minit kemudian, pemuda itu berdiri dan berkata lagi;


"Takpe la, makcik duduk la."


Kata pemuda masih bersopan santun.

Namun wanita tua itu tetap mengalah dan berkata;

"Adik tak payah risaukan makcik. Adik duduk sajalah. Lagipun makcik dah nak turun sekejap lagi."


Jawab wanita tua itu sambil menekan bahu pemuda itu supaya kembali duduk.


Selepas itu......







Sambil melutut, pemuda itu memandang wanita tua dan berkata; masih lagi dengan nada yang sopan berbentuk rayuan;


"Tolong la makcik. Saya ni mahu turun dari tadi tapi tak boleh. Sekarang rumah saya dah terlepas jauh!!!"




Jul 17, 2010

Steven Spielberg VS Jackie Chan (Malay Version)


















Seorang pelakon popular Hong Kong/China, Jackie Chan masuk kedalam sebuah bar di Hawaii dan di dalam bar tersebut terdapat Steven Spielberg. Pengarah filem yang ternama. Dia melemparkan senyuman kepada Steven Spielberg tetapi beliau hanya memandang Jackie dengan penuh dendam. Jackie amat hairan tetapi hanya mengabaikannya saja.
Sedang Jackie enak menikmati minumannya, tiba-tiba Steven meluru pantas kepadanya dan melepaskan sebiji penumbuk.

Setelah bangun dari duduknya, Jackie menjerit;

"Apa pasal engkau tumbuk aku ni?"

Steven berkata;

"Itu sebagai balasan di atas pengeboman Pearl Harbor, datuk aku mati pada masa tu".

Jackie membantah;

"Aku bangsa Cina laa bodoh! Apa kena mengena dengan Jepun pulak?"

Steven membalas;

"Arrghhh..! Jepun, Cina, Burma, Vietnam, semua sama aje!"

Keadaan kembali reda selepas beberapa minit. Setelah memesan sebotol beer lagi, Jackie terus meluru kepada Steven dan memberi satu tumbukan yang padu.
Steven terduduk sambil menahan sakit dan menjerit kepada Jackie;

"
Apa pasal kau tumbuk aku pulak ni?

Jackie menjawab;

"
Itu sebagai balasan kerana menenggelamkan Titanic, moyang aku ada dalam kapal tu dan mati"


Steven membantah dengan keras;

"
Hey budak! Titanic tenggelam pasal Iceberg laa bodoh..!"

Dengan selamba Jackie membalas;

"Aaahh! Iceberg, SpielbergCarlsberg... korang semua sama aje...!"