Jun 22, 2011

Imam Muda itu palsu . . . .


Imam Muda adalah sebuah konsep siri pencarian televisyen yang dihasilkan oleh Astro dengan bantuan dan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), bertujuan mencari IMAM muda yang terbaik di Malaysia

read more

********************

Malas nak mengulas, cuma nak tanya, pernah dengar ayat ni tak??
Ikhlas tu macam seekor semut hitam yang berjalan di atas batu hitam di tengah pekat malam
Jadi saya nak sambung tajuk entri saya ; Imam Muda itu palsu macam bulu mata palsu..

Sekian, terima kasih..

Jun 16, 2011

Terang bulan

Malam ini bulan terang..
Ini bukan nak cerita pasal lagu terang bulan..
Tak tau lagu terang bulan??
Pegi belajar sejarah cepat..
Taipan untuk entri ini sangatlah drastik..
Aku menaip pada lapan minit sebelum jam 12..
Bila jam 12, tarikh akan masuk ke 16.06.11..
Cantik tarikh tu macam cantiknya bulan malam ni..
Aku nak publish taipan ini sebelum jam 12 jugak..
Ada lagi 6 minit..
Apa lagi yang aku nak ceritakan??
Bulan cantik, terang, penuh..
Hati aku tenang melihat bulan walau badai melanda jiwa dan raga tatkala "kekasih-8-tahunku" sedang dirawat di "hospital"..
Aku ada 4 minit lagi..
Apa lagi ceritanya??
Cuma ucapan selamat buat semua umat manusia..
Hiduplah terus dengan cemerlang..
Perangai tu elok2 sket..
Jangan pentingkan diri sangat2, kalau sket2 tu ok la..
Lagi 3 minit..
Ok lah, selamat semuanya..
Selamat hari kelahiran kepada semua yang lahir pada tarikh cantik ini..
Aku terus menaip tanpa membaca balik apa yang ada kat atas..
Seminit lagi..
Ok, masa mencemburui kita..
Selamat, selamat semuanya..

Jun 12, 2011

Takutnya!!!

Jadi, saya meminta jasa baik mereka yang rajin untuk menolong saya menukar template blog saya ini menjadi yang lain..
Ini adalah kerana blog ini mempunyai  warna MEREKA..
Saya takut disaman..
Saya tidak mempunyai wang..
Kalau mereka mahukan saya duduk bersama mereka untuk minum secawan teh dan meminta maaf, juga wang saya tak mencukupi untuk secawan teh itu dan untuk perjalanan pergi balik..
Tolong saya, saya takut!!!

Tulisan istimewa :
1. Orang Bijak
2. Bijak-bijak





rilek2 layan lagu bob marley lagi bagus

Jun 2, 2011

Cermin Mimpi

[sumber]




*****************************
Fahamkan lirik lagu ni


Jangan obses sangat dengan kesilapan orang lain..
Nasihat untuk semua termasuk diri sendiri ; 
Dapatkan cermin dan pandang dalam2 siapa yang ada dalam cermin tu..
 
** Harap ada siapa2 boleh kongsi kord gitar lagu ni..
** M.Nasir 'live' - Cermin Mimpi   [terbaik]