Mar 6, 2012

Temubual : Dendam

Satu sesi temubual secara rawak bersama beberapa orang berbangsa melayu telah dijalankan..Sama-sama kita hayati ulasan mereka..

SATU
Nama aku Azmi..Panggil aku Azmi..Aku paling susah nak lupakan apa yang orang dah buat kat aku..Ya aku memang kuat berdendam..Sangat kuat perasaan dendam tu dalam hati ni..Aku tak akan lupakan sesuatu tu sampailah aku dapat balas balik..Aku sakit, kau mesti sakit jugak..Paham??!!

Guwa : Paham..Terima kasih bang..

*********************************************

DUA 
Nama I Nora..Bukan Nora Elena..Tapi kalau U nak panggil I Nora Elena pon apa salahnya..Hiks Hiks Hiks..What? U tak kenal Nora Elena?? Kenapa la U ni kampong sangat..Ishh ishh kesian..Hah apa U tanya tadi? Dendam? U tengok muka I ni ada macam kuat dendam punya orang ke? Dah la, tak kuasa melayan orang kampong macam U ni..I busy la sekarang..

Guwa : Ok babai..

 *********************************************

TIGA
Gua Jepp..Lu buat taik dengan gua, gua rilek je..Gua memang black metal bro, tapi gua ada tuhan..Black metal gua setakat musik je, takde sampai kokak kepala kambing..Gua yakin satu hari nanti tuhan balas balik apa yang lu buat kat orang lain..So, gua rilek, gua cool..Jaga peribadi sendiri lagi bagus daripada dok berdendam bro..

Guwa : Lu memang cool brader..

*********************************************

EMPAT
Panggil aku Manan..Aku ni memang jenis susah nak lupa, lagi-lagi benda yang menyakitkan hati..Tapi aku tak sampai tahap dendam pon..cuma susah je nak lupa..Aku suka buat-buat tak ingat..Ye la daripada kau sakit hati sendiri, baik kau buat-buat lupa..Untung-untung lupa terus..Aku tak cool sangat dan aku tak hot..

Guwa : Aku hot, aku ok..

 *********************************************
  
LIMA
Hai nama kitew Suraya..Awak boleh panggil kitew Su, Sury, Aya, Suryana, Wawa, Wiwi, Wuwu, atau ape-ape la yang awak cukew..Hihihiks..Kitew niew tak cukew larh dendam-dendam niew..Buat semak kepalew jeww..Lebih baik kitew jalan-jalan kat Time Square kew, KLCC kew..Boleh amek gambar dalam toilet..Beshh cangaaaaat taww!!!! Awak ni encemm larhh..Jom teman itteww jalan-jalan nak?

Guwa : Takpelah itteww busylah..babai.....

********************************************* 

ENAM  
Wa Daud..Wa ni kaki ganja tapi wa ok..Wa kalau bab-bab dendam ni memang tolak tepi la..bukan apa, kang tetiba wa mati, tak sempat nak maafkan orang lain, kan susah jadinya..Kat SANA nanti dia nak mencari kita minta maaf apa semua..Leceh derr..Mak wa cakap, daripada berdendam, lebih baik lu doakan orang tu macam ni :

Ya, Tuhanku..Tabahkan hatinya, kuatkan semangatnya untuk menghadapi hidup, limpahkan maghfirah dan kasih sayangMu agar hidupnya sejahtera di dunia dan akhirat.. Amin Ya Rabb.. 
Bro, lu nak pegi mane lepas ni? Wa ada sedapur lagi ni, nak layan sekali tak bro? Tapi wa nak Asar dulu pastu kita layan..ok?

Guwa : Erk..Ok tapi lu imam tau bro..

 *********************************************


 SEKIAN, TERIMA KASIH..