Sep 30, 2010

Garisan Abstrak



NikBinJidan+Meor
::NIKBINJIDAN::

Guwa minat hasil tangan brader ni..
Guwa rase Garisan Abstrak adalah karya terbaek brader ni..

::Meor
::Black (Amin Iskandar)
::Rahmat Haron 
::Pyan Habib
::Ubi Lepih
::Abdullah Jones
::Hishamuddin Rais

Pernah dengar name2 kat atas tu??
Mesti lu orang tak familiar sangat dengan diorang kan??

Kalau Fynn Jamal, Ana Raffali n Wani Ardy??
Macam pernah dengar kan??

Ape yang guwa tau, diorang ni penyair, pemuisi (ade ke word ni???), penulis dan pemuzik..
Tolong betolkan kalau ade maklumat yang salah pasal geng-geng ni.. 
Diorang bukan penyanyi yang hanya menyanyi semata-mata..
Geng-geng ni sangat seni dalam muzik dan guwa salute..
Dulu geng-geng ni selalu lepak busking kat Central Market..
Tapi lepas bastard n orang majelis selalu kacau, diorang port tempat laen..
Yang guwa tau, diorang selalu port kat uptown n downtown area KL..
Tapi banyak kali guwa datang sane, tak pernah plak nampak diorang ni..
Hampeh betol la..
Kalau tak boley mintak sain kat dada..
Hahaha..

Bukan ape, guwa obses dengan diorang ni sebab diorang pejuang muzik..
Bukan pengejar dunia glamer dan harta benda..
Diorang ni betol2 indie/independent..
Bukan indie yang pakai suar ketat2, baju fit ade tulisan such as "SAYA SAYANG MAK SAYA" besar2 wif blinking color, pakai kasot striking color, rambot tutop telinga, so on and so forth..
Lu orang ade pakai macam tu ke??
Tak rase macam gampang ke??
Lagi2 yang takde knowledge bout indie music, then claim lu indie..
Kalau ye pon, cari la info sket pasal muzik indie ni..
Tak la mengarot sangat biler kene tanye..

Macam sampah jek guwa tengok..
Lu orang dah boley stay kat SINI..

Ok, guwa dah mencarot..
Have to stop now..

Addition; Geng-geng ni pon selalu lepak dengan Pak Samad..
Ok, full stop..

3 comments:

gelaskaca said...

haha..

bukan stkt tu je beb..
yg geng2 gne suar kecik bawah tu rasa cm hempuk laju2..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

aku mnmg knl deme ni sejak si isham ni dok merayap kt ober sea lg... ahaha... pyan habib... depa sempoi derr

belalang hijau said...

hahaha bagus la ayat lu...
sakit mata la tgk geng2 tue...
tp nak buat mcm mana mybe skrg nih
zaman diorang...