Sep 22, 2010

Jangan Melintas Seperti Ayam???

Sape pernah nampak ayam nak lintas jalan?
Jujur Guwa nak cakap, Guwa tak pernah nampak pon ayam nak lintas jalan..
Diorang maen2 kat tepi jalan pon susah nak nampak..
Janganla gelak kat Guwa..
Walaupon dah 47 tahun Guwa hidup kat muke bumi ni, sumpah Guwa tak pernah nampak ayam nak melintas jalan..
Dulu kat belakang rumah Guwa siap ada reban ayam, tapi tak pernah plak nampak diorang buat reunion untuk lintas jalan..
Adessss...

Biler iklan pasal ayam kene langgar mase melintas jalan tu publish, Guwa sangat pelik..
Sebab Guwa tak pernah jumpe pon bangkai ayam bersepah kat jalan raya..
Jangan Melintas Seperti Ayam
Tak relevan langsong weyh..
Guwa selalu nampak bangkai menatang laen yang bersepah kat atas jalan..
Anjing, kucing, biawak, ular, mengkarung je yang Guwa selalu nampak..
Bangkai tupai pon Guwa pernah jumpe..

Kalau ikot logik, ayam susah nak kene langgar sebab sight die adalah monoscopic..
Ayam tak payah nak toleh kiri kanan pon sebelum melintas..
Sight area die lebih luas daripada homosapiens yang streoscopic ni..
Lu orang carik la sendiri maksud streoscopic n monoscopic tu..
Kalau lu orang google "chicken hit by car", susah nak dapat gambar beliau..
Memang tak logik n Guwa tak puas hati sampai sekarang..
KENAPE AYAM???
Arggghhhh!!!!!

7 comments:

apik pehe said...

hahaha..ayam yg jadi mangsa..
padahal banyak lg haiwan lain yang mati kt tengah jalan..huhuhu

geLaSkaCa said...

monyet kat tanjung muo tu byk lintas2 jalan..

tapi jarang dok jumpe bangkai monyet atas jalan..
mat..
salute ar beb..ko ingat pasal streoscopic dan yang sewaktu dengannye..
haha..

Nurulbadiah Lai said...

hahahah
lawak r broo
kau mmg lawakk..

Afiq said...

salam mat haha btul gak ape yg ko tengah hanginkan nihh.. aku pun xpernah langsung nampak bangkai ayam even tiap2 tahun balik kampung.. yang aku pernah nampak,ayam mati kena sembelih ja.. haha bernas otak pikiran ko nih..bantai jgn x bantai XD

winter gurl said...

I pun tak pernah nampak kucing melintas , Tapi pernah nampak anak kucing yang nak melintas jalan ....Tapi saya batalkan hasrat anak kucing yang nak pandai nak lintas jalan ....sudahla saiz badan kecil masih nak lintas jalan . .....takut dan geli juga pegang anak kucing ...coz takut badan mereka sangat kecil dan lembut ...... terpaksa la panggil orang lain tolong hantar anak kucing tu lintas jalan ....maklum la saya sendiri pun takut pegang . silap silap patah tulang anak kucing tu ...

padin said...

hahaha tu la pasal, kalau tengok bilangan anjing dan kucing lg banyak.. miahahaa

:: cekodod :: said...

wa pernah langgar ayam time nak ke kelas awl2 sem dulu..lambat g kls punya psl..ayam tu wa sapu je..sama2 laju..bukan salah sesapa