Jan 21, 2011

Merah

Laen macam plak guwa tengok bulan malam ni..
Jam 830 malam guwa kuar umah nak pegi memberi ilmu kat anak didik
Guwa nampak bulan rendah je..
Kaler merah oren2 plak tu
Seram jugak guwa tengok..

Tibe2 guwa rase meremang je segala bulu yang ade kat tubuh badan guwa..
Punggung guwa gatal2, tibe2 tumbuh ekor..
Secara tak semena-mena guwa berubah.......

Guwa berteriak sebegitu rupa

Tibe2 guwa dengar suare member guwa kat belakang..
Tanye ape ntah..
Rupenye guwa berangan je..
Guwa meneruskan perjalanan menaiki kuda tua guwa..
Oi, tua2 jangan sebut..
Merajok lagi nanti baru padan muke guwa..
Makin tua makin banyak nak makan duit guwa..
Cesss...

Indah betol ciptaan Tuhan..
Malam semalam bulan penuh terang benderang..
Macam bulan lepas..
Tapi tadi kul 10 guwa carik bulan..
Jauh die sembunyik di balik awan..

Owh petang tadi guwa jumpe satu blog NI..
Guwa rase mamat ni memang suke layan youtube..
Video2 yang die layan memang guwa pon boley layan..
Terbaek beb..
Guwa baru jumpe video NI dari blog die..
Puas syal guwa gelak..
Sampai merah mate guwa mengalirkan airmata darah..
Hilang sume sesak kat paleotak ni jap..
Thanks bro..
Owh ye, guwa pon minat mini coop..
Nanti guwa nak buat kaler merah pastu design2 sket..
Dah lame berangan tapi belom mampu lagi..

Jan 19, 2011

Penuh lagi

Hidup ni memang susah..
Hidup ni kompleks..
Hidup ni lu kene usaha..
Jangan give up untuk terus hidup..
Guwa sendiri kadang2 kecewa dengan hidup guwa..
Hidup macam ni..
Ye, hidup macam ni..
Tapi takkan la guwa nak give up..
Looser namenye..


Mase guwa backstab orang. Stim syal!!!

Guwa kene backstab..
Saket syal..
Sumpah saket..
Tapi mase guwa backstab orang, guwa puas sangat...

Sume benda tak suke guwa..
Sudu..
Zip..
Kipas processor..
Heatsink..
Keyboard..
Hp..
Speaker..
Rubix cube..
Line internet..
Tiang wardrobe..
Port line in audio jack..
n etc..

Tu baru kire benda..
Kalau orang??
Tak abes2 guwa taip kat sini..

Oh facebook..
Cepat2la shutdown..
Menyampah la..

Oh bulan malam ni..
Penuh lagi..
Indahnya ciptaan Tuhan..
Dah sepurnama guwa mengembara..
Banyak benda guwa belajar..
Banyak benda guwa jumpe..
Banyak benda guwa kenal..
Pengalaman..

Sabar..
Ye sabar tu penting..
S.A.B.A.R.
5 huruf je tapi nak capai tahap tu kene ade 5ratosribujuta++ dugaan cabaran halangan dan lain2..
Bace NI..
Bace NI..
Oh kene sabar ye..

**Ade sape2 nak quote "life is simple" ??

Jan 12, 2011

Sila baca sampai habis wahai si bebal sejarah ; Jangan nak membabibabi je buat macam-macam kat sejarah sendiri ; Bodoh betol la lu orang ni..!!!

Tarik nafas panjang2..
Kosongkan fikiran dan mula..

klik la SINI labu...

**Bace sampai abes..
   Pastu barulah boley melalak macam orang giler..!!!

Mekaseh bro Nik..