Oct 23, 2010

Membenarkan KeBODOHan

Siapa agaknya yang membenarkan kebodohan
Tidur terlentang dalam kehidupan
Menjerit-jerit tentang kematian
Pekik lolongnya kosong

Siapa agaknya memberi izin
Kepada kebodohan datang ke rumah kami
Semadikan diri di jiwa kami

Bicaranya bohong
Janjinya bohong
Semangatnya bohong
Juangnya bohong
Bohong!!!
Siapa agaknya yang meletakkan kebodohan
Di tempat yang amat tinggi
Tentu saja siapa itu
Adalah kami yang berjalan berkaki ayam
Kerana sepatu kami tertinggal di rumah
Bapak menteri

 Tuned by Meor n Abdullah Jones
 ************************************

8 kali guwa dengar lagu ni tak paham..
Kali ke-9 guwa dengar, guwa salin lirik..
Guwa bace lagi 8 kali..
Rupenye pasal politik..
Fakta ; guwa da benarkan keBODOHan masok kat kepale guwa..
Sebab cube nak masokkan cerita politik negara kesayangan kite ni..
sigh~
Guwa dah benarkan  Politik BODOH masok kat serebrum, sereblum, medula oblongata, etc.
Tapi nak tak nak, hidup kat negara kesayangan kite ni adalah politik..
Pundek betol la..
Seronok kalau kepalaotak macam geng-geng ni..
Berani n sukati mak apak dorang nak hembos pasal politik negara kesayangan ni..
Diorang anarki tegar..
Bastard polis pon da naek muak nak tangkap dorang ni..
Diorang marhaen yang kenal asal usul..
Tak pernah fikir nak susahkan hidop orang laen..
Cubela bapak2 menteri kat langit ke-8 tu fikir macam marhaen2 yang muke sayu n noob ni.. 
Barula same2 susah n senang..
Sebok nak majukan melaka 2010 2010 2010 la,
upgrade istana negara la,
hape lancau ntah lagi..
Oi bapak2 menteri,
rakyat ade yg makan sekali sehari lagi,
ade yang tido bawah atap nipah,
menom air paip, etc..
Tolongla mereka dulu..

Oufff...!!!
Ok, guwa dah benarkan keBODOHan masok kat blog guwa plak..
Syial~
Stop now..

Oct 15, 2010

Falsampah!!!

Guwa nak berfalsampah sket..
Sket je..
Guwa janji..

Hidup ni macam tayar yang berpusing..
Kadang-kadang kite kat atas..
Kadang-kadang kite kat bawah..
Kadang-kadang kat tengah,atas sket,bawah sket..
Senang kate lu akan ade kat mane-mane je..
Maksudnye lu tak boley port kat atas je..
Lu tak boley menang je..
Lu mesti pernah jadi LOOSER..
Am I rite??

Cerita si LOOSER...
Nak dijadikan cerita, tayar yang berpusing tu tibe-tibe stop kat bawah..
Tak gerak-gerak..
Plus kat bawah tu ade plak taik; lembu/anjing/kucing/kuda/ayam/etc..
Dah la lu sekarang stuck kat bawah,
tak boley nak naek atas,
lenyek taik plak tu..
Pergghhh!!!!
Ape punye malang la lu ni..

Nak tambah lagi bagi sedap cerita..
Dah stuck kat bawah, lenyek taik, pastu kene paku plak..
Pancit la plak tayar..
Lagi pergghhh!!!!!
Lu orang dah boley cari bunga 7 jenis..
Lu orang mandi bunge je la..
Double LOOSER, triple, fourple, fiveple, sixple, sevenple ++++...
Kire lu orang ni raja segala LOOSER yang wujud kat muke bumi ni la..
wakakakaka...

Tapi lu orang jangan menggelabah..
Jangan asal boley je redah..
Kalau tak sume bersepah..
Hati mesti mau tabah..
Tak pasal-pasal nanti lu orang rebah..
Pelan-pelan kite kasi ubah..
Kasi betol sume masalah..
Ni je Guwa punye falsampah..
Cite kat atas tu guwa saje tambah-tambah..
Hah hah hah.. (ketawa pon kene ikot ritma)


Macam ni la rupe lu orang biler gelabah


Ok..
Guwa dah melalotmencarotmelaotmengarot..

Oct 10, 2010

Siri 7 Dollah




Che'gu Nasyor bertanyakan cita-cita kepada semua anak muridnya bermula dengan Nora, Latip, Sarip, Rugayah dan lain-lain..
Ada yang mahu menjadi Polis, Bomba, Askar, Arkitek, Che'gu, Jurutera dan lain-lain..
Memang sangat hebat cita-cita semua anak murid Che'gu Nasyor..

Dol tidak mahu kalah dengan kawan-kawannya..
Tiba-tiba dia teringat tentang berita di televisyen semalam tentang angkasawan Malaysia yang naik ke angkasa lepas..
Dia mendapat idea untuk menjadi seperti itu apabila dewasa nanti..
Akhirnya tibalah giliran Dollah a.k.a Dol.. 

Che'gu Nasyor : Ok Dol, sekarang giliran awak pula..

Dol : Ye che'gu..

Che'gu Nasyor : Apa cita-cita awak?

Dol : Saya nak menjadi seorang ANGSAKAWAN che'gu..

Kawan-kawan dalam kelas : WAKAKAKAKAKAKAKA...!!!

Che'gu Nasyor : wakakakakaka...!!!
(gelak dalam hati)

Dol : ????