Aug 31, 2010

Tarikh Ini ; 31 Ogos 2010 = hampeh!!!

Guwa tak suke tarikh 31 Ogos 2010..
Guwa hampir tak suke tarikh 31 Ogos setiap tahun..

Sepatutnya lu buat benda yang betol pada tarikh ni..
Sepatutnya lu kene ingat tarikh ni sebab banyak makne untuk lu..
Sepatutnya lu kena sambut tarikh ni dengan baik..
Tapi, lu buat bodoh je..
Macam takde pape yang jadi kan?
Takkan la tarikh penting ni lu tak boley nak ingat?

Guwa tau lu busy..
Dato' Bandar pon tak busy macam lu..
Keadaan lu tak mengizinkan untuk lu sambut tarikh ni..
Environment lu pon macam tak bagi izin untuk lu sambot..

Beb, sekurang-kurangnya lu ingat untuk 2 3 minit pon dah ok..
Masalahnye, lu tak ingat langsong..
Lu memang hampeh la..



Guwa kecewa dengan lu..
Guwa nak menangis beb..
Naseb baek ade The Cure..
Dia pesan kat Guwa; " Bro, don't cry "
Kalau tak, kompom Guwa dah menangis berguling-guling macam tengguling..

Lu orang ni plak apehal?
Macam ni pulak lu sambot tarikh ni?
Laju betol lu bawak moto..
Lu nak pegi mane?
Lu nak kejar malaikat maut ke?

Oh, Bulan Ramadhan ni..
Kalau mampos time bulan mulia ni, mungkin masok syorga..
Macam tu ke lu pikir?
Lu orang memang bijak..
Teroskan sampai mampos..

Sebelah rumah ni dah kenape?
Lu pon nak sambot jugak?
Lu memang nak buat depan rumah Guwa ni macam Dataran Merdeka ke?
Maen mercun tu jaoh sketla dol..
Guwa paham lu nak sambot,
tapi tak payahla campak depan rumah Guwa pukul 2 3 pagi..
Biler Guwa sound, lu cakap Guwa pon selalu bising..
Lu cakap Guwa n da geng selalu memekak..

Dah tau Guwa bising, apesal lu tak sound awal2?
Guwa mane boley describe level bising kat area ni..
Guwa baru lagi..
Kalau lu orang tak pernah sound Guwa,
maknenye lu orang masih dapat terima la level bising Guwa kan?
Atau area ni memang dihalalkan acara memekak sampai suboh?

Lu orang semua memang HAMPEH!!!

Aug 22, 2010

BUDIN VS KUCING

Siapa lebih handal?
Budin atau Kucing?


       Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi.
Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela seekor kucing siam.
Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya. Apa tidaknya, Gayah lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya. Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok berbanding dengan dirinya.

       Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaan ini, Budin membuat rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya dan hidup isterinya, Gayah. Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin. Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi, Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalam karung beras. Tanpa berlengah, dia terus merempit motor kapcainya sehingga jauh dari rumahnya, lebih kurang 10 kilometer lalu dihumbanlah si Tompok tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan siulan mengikut rentak lagu 'Cindai' nyanyian Atok Dato' Siti Nurhaliza.

       Akan tetapi, kegembiraan Budin hanyalah sementara. Apabila tiba di rumah, si Tompok dengan sombong dan bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan Budin sambil menjelirkan lidahnya. Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Blah la lu Budin..


       Keesokan harinya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh dibawa si Tompok, 20 kilometer dari rumahnya. Tetapi seperti semalam, Tompok berjaya mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja, alang-alang seluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lengan.

       Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lebih jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semua jalan ditempuh, sekejap ke kiri, sekejap ke kanan, yang lurus, yang bengkok, segala selekoh habis dirempit dan akhirnya si Tompok dibuang begitu sahaja. Selang beberapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.

Budin : Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuh suspen lagi berdebar-debar. ..

Gayah : Ada, ada dekat depan pintu tu ha, Kenapa?

Gayah keheranan.

Budin : Panggil dia!

Budin mengherdik dengan nada yang tinggi.

Gayah : Kenapa bang?

Budin . Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni!...

Gayah : ???


Guwa ingat, lu kene buat macam ni la Budin

Aug 19, 2010

Equation @ Series 8




DISCUSSION TECHNIQUE
A woman has the last word in any argument.
Anything a man says after that is the beginning of a new argument.

 
_____________________________

Aug 18, 2010

The Last Shadow Puppets ; New version of The Beatles (rumors)

Get them here
Miles Kane and Alex Turner
 
The colder the night gets
The further she strains
And he doesn't like it
Being this way

And she tried so hard
To steer away
From the meeting place
But her heart had led her there

She clings to his consciousness
Wherever he lays
He struggles to sleep at night
And during the day

He's worried she's waiting in his dreams
To drag him back to the meeting place
His love had left him there
Where the voice still echoes

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I met you
As she turned into the night
All he had was the words
"I'm sorry I met you darling
I'm sorry I left you"

Four weeks they had strolled around
Playing the fools
They knew the time would come
And time would be cruel

Because it is cruel to everyone
He is crying out from the meeting place
He stranded himself there
Where the voice still echoes

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I met you
As she turned into the night
All he had was the words
"I'm sorry I met you darling
I'm sorry I left you"

I'm sorry I met you darling
I'm sorry I've left you
 *********************

This is the genius type of music...
Please appreciate it...

Aug 16, 2010

Bulan Ramadhan bukan penghalang untuk mereka bertugas dalam keadaan paling HINA...

Gambar ni Guwa saje tabur

Terima Kasih yang tidak terhingga kepada mereka yang telah membuat puasa Guwa "kurus" kerana terpaksa mengeluarkan kata2 makian paling sempoi abad ini..
$%^^&*^*&%^%#&**((*^$$@#$@#$&^^()(*&*@#@@&****!!!!
(Guwa sendiri tak sanggup nak dengar balik ape yang Guwa maki tadi)

Oi Si Bodoh A...
Beb, bulan puase pon lu nak amek duit kopi jugak ke???
Nak buat beli makanan buke puase ke???
Lu puase ke ni???
Tak cukop ke gaji yang lu dapat???
Sanggup ke lu nak bagi anak2 lu makan duit tu???
Kompom lu, dengan anak2 lu bodoh sampai tua!!!

Apesal lu nak menangkan die jugak???
Sebab die kawan lu kan???
Sebab die keje 1 opis dengan lu kan???
Or sebab die dah tabur lu dengan kertas yang ade gambar kepala Agong???
Undang2 mane lu pakai ni beb???
Guwa yang kene langgar, tapi Guwa yang salah!!!
Bangsat!!!
Lu memang Melayu yang BANGSAT!!!

Oi Si Bodoh B...
Ape lagi???
Lu kenal orang atas???
Boley Guwa tanye atas mane???
Yang atas langit tu ke???
Guwa sembah DIA sebab DIA cipta semua kat dunia ni...
Semua kuase ade kat DIA...
Lu nak lawan kuase DIA ke beb???
Dah macam FIRAUN la plak lu ni...

Guwa nak tanye lagi sekali ni...
Orang atas mane ni beb???
Pegawai mane???
Tinggi mane pangkat die???
Lame mane die boley hidop kat muke bumi ni???

Oi Si Bodoh C...
Ape???
nak tunjok lu punye bangle yang konon2 lu 3 line???
Lu memang BANGANG!!!
Bekas Ketua kampong tempat Guwa PEKIDA ori punye..
Sekarang die jage DUN...

kalau Guwa report kat die, kompom kat situ gak lu kene sesar...
Ade bran???

Si Bodoh A, B, C
Guwa bukan bodoh macam lu orang dan Guwa bukan toys lu orang..
Mule2 memang Guwa senyap,
tapi biler lu orang buat Guwa macam pemintak sedekah,
lu orang memang silap...
Biler Guwa sebot Si Polan dan Si polan ni ade kene mengena ngan Guwa,
lu orang senyap teros...
Masing2 muke macam kene kapor barus...
Teros tukar citer jadi laen plak...
Apesal???
Takot lu masok dalam ke???

Oi BODOH, kuase lu orang tu takat anak ikan je la...
Kalau lu orang nak maen2 pasal kuase dengan Guwa,
lu orang silap...
Tapi Guwa bukan jenis sangap kuase macam lu orang...
Dan Guwa masih lagi hormat dengan kuase DIA...
Lu orang punye borak macam masing2 anak Agong ke-8 negara ni...
Pegi mampos sama lu orang la...

Sape lagi yang nak tiaow Guwa???
Silakan...
Tapi bawak kepala otak yang bijak pandai...
Jangan meyondol macam khinzir utan!!!

Lu orang tgk video ni...
Dengar ape brader Meor ni nak sampaikan...
Die tujukan lagu tu untuk jenis golongan2 yang BANGSAT...
Termasok golongan BODOH yang tiaow Guwa tadi...
Calow dulu...
Orale...

Aug 10, 2010

Untuk SEMUA dari GUWA

Doa Malaikat Jibril menjelang bulan Ramadhan ;
YA ALLAH, ABAIKANLAH PUASA UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W. JIKA APABILA SEBELUM MEMASUKI BULAN RAMADHAN DIA TIDAK MELAKUKAN 3 PERKARA :
  1. TIDAK MEMOHON MAAF TEERLEBIH DAHULU KEPADA KEDUA ORANG TUANYA.
  2. TIDAK BERMAAFAN TERLEBIH DAHULU ANTARA SUAMI ISTERI.
  3. TIDAK BERMAAFAN DENGAN ORANG-ORANG SEKITARNYA.
Maka Rasulullah S.A.W pun mengucapkan ;
AMIN..AMIN..AMIN....

Jadi, dengan rasa rendah diri, Guwa ingin memohon maaf kepada sesiapa yang mengenali diri Guwa..
Semoga ALLAH SWT memberkati dan sentiasa menjaga ibadah puasa kita; INSYA-ALLAH..
AMIN..

AHLAN RAMADHAN...

Pak Belalang dan Dreadlock


Entri khas untuk Pak Belalang..
Permintaan Pak Belalang
 Klik sini untuk lagu permintaan Pak Belalang

Dia cakap pernah dreadlock dulu..
Guwa Salute!!!

Guwa ngan Brader Loodie
 Pak Belalang, ade macam tu tak lu punye dreadlock?
hahai..

...Selingan...
Gambar Guwa ngan Brader Loodie tu mase Guwa punye trip ke Pulau Perhentian..
Guwa nak selit sekali gambar-gambar Guwa n da gang perform kat Monkey Bar mase kat sane..

Creep by Ejan
I'm Yours by Jeet
Dari kiri : Frank, Guwa, Feedo, Antz
Brader Bard owner Bar (Drum) n Harvey ; customer
Jammin' session
 Terima Kasih kat Brader Bard sebab jemput Guwa n da gang perform kat lu punye Bar..
Lu memang sempoi la brader!!!
Guwa lambat 2 hari sampai lu punye Bar..
Kalau tak Guwa dapat jumpe Brader Joe ; Pure Vibracion..
Adess...


Aug 4, 2010

Perjalanan Hidup untuk Padin

Klik sini untuk lagu

Aku yang masih di perjalanan hidup ini
Begitu lama berlegar di persimpangan dunia
Menempuh jarak dan titian
Rimba dan lautan
Mencari sesuatu yang abadi

Aku yang masih di perhentian hidup ini
Begitu jauh mengembara ke serata hidup ini
Mengejar siang dan malam
Surut dan pasang
Mencari sesuatu kebebasan
Mencari sesuatu kedamaian

Di mana berakhirnya
Perjalananku ini
Esok dan lusa bukan miliku
Oh Tuhanku
Lindungilah hambamu yang hina ini
Aku setia hanya padamu
Oh Tuhanku 

~Ramli Sarip~

Lagu ni sangat perfect bagi Guwa..

Kepada Padin;
Guwa rase lagu ni sesuai jadi lagu tema Blog Perjalanan Ini..
Sebagai cadangan je sebab tajuk lagu ni; Perjalanan Hidup..
Hampir sama dengan nama blog Padin; Perjalanan Ini..


Lastly; Feel the natural music, blowing through the air..