Apr 22, 2011

Ramai orang yang infiniti

Ramai orang tak sedar dengan apa yang mereka lakukan..
Ramai orang sibuk mencari kesalahan dan kesilapan orang lain untuk menonjolkan diri..
Ramai orang terlupa untuk melihat cermin sebelum berbuat sesuatu..
Ramai orang tidak kenal akan diri sendiri..
Ramai orang masih berharap supaya orang lain menolong sepenuhnya dalam segala usaha..
Ramai orang menunggu pahala selepas melakukan dosa..
Ramai orang berminat untuk menggadaikan personaliti diri..
Ramai orang tegar untuk berpaut pada daun berbanding akar..
Ramai orang selalu berjalan tanpa panduan dan haluan..
Ramai orang berkata begini "ini aku punya kawasan, kau tak suka, kau boley blah dari sini"..
Ramai orang teruja melihat fizikal berbanding mental..
Ramai orang malas berfikir..
Ramai orang suka akan kecantikan..
Ramai orang berhidung tinggi dan berbelang..
Ramai orang suka perbuatan mengampu, bercerita perihal orang lain (mengumpat), over-hypocrytos dan menyanjung kepada kesalahan..
Ramai orang curang..
Ramai orang beorientasi tidak normal..
Ramai orang malu/takut/keliru untuk berkata benar..
Ramai orang suka membazir..
Ramai orang tak cukop duit dan masa..
Ramai orang menangis,kecewa..
Ramai orang gagal untuk menyempurnakan tanggungjawab tetapi tidak mahu bertanggungjawab atas ketidaksempurnaan yang mereka cipta itu..
Ramai orang sudah pasrah dengan kehidupan..
Ramai orang tidak bersyukur..
Ramai orang dengki yang hitam pekatnya hanya tuhan saja yang tahu..
Ramai orang sanggup berbalah untuk sesuatu..
Ramai orang percaya dengan cinta pandang pertama..
Ramai orang mahukan status "glamer" sehingga mencederakan/merosakkan diri..
Ramai orang ada masalah besar dan lebih suka lari daripada menghadap masalah..
Ramai orang berlaku tidak adil..
Ramai orang cakap berblog bukan untuk duit/traffic tapi dok menjaja sane sini, troll sane sini, kecoh sane sini atas tujuan traffic/duit..
Ramai orang seronok bermain api tapi terseksa bila api semakin besar..
Ramai orang bukan manusia tetapi binatang..
Ramai orang berperangai macam babi bahkan lebih teruk dan hina daripada babi tetapi mereka merasakan mereka sangat suci..
Ramai orang mahu menjadi pemimpin tetapi tak tahu tanggungjawab untuk memimpin..
Ramai orang impikan kesenangan dengan mudah..
Ramai orang tak percaya pada takdir..
Ramai orang tunduk kepada kekuasaan dunia daripada kekuasaan pencipta..
Ramai orang lupa bahawa mereka ada tuhan..

Ramai orang.......
Ramai orang..........
Ramai orang...............



teruskan tulisan ini sehingga infiniti

Apr 20, 2011

Selamat akhirnya

Laman ini telah digodam oleh Aidan Nadia..
Entri sebelum ni adalah atas perbuatan beliau..
Tak gune punye orang utan..
Guwa dah berhabis kat lu..
Beli barang2 rasta kat lu..
Macam ni lu buat kat guwa..

Entri tu dah tak boleyh delete..
Hebat betol dia hack..
Terjejas reputasi guwa taw..
Harap2 tak jadi kecoh la..
Guwa takot ada pihak yang mintak jam tangan ohmegat kat guwa nanti..
Takpon mintak tilam tempat guwa meniduri diri sendiri..
Takpon mintak sample air putih guwa..

Ahh sudahh...
Lu orang jangan kecoh2 sangat taw..
Takot ni..

Guwa gerak dulu lah..
Nak pergi buat passport, pastu lari duk Jamaica..
Kat sana takde kecoh2 sangat kes macam ni..
Lagipon guwa boleyh sembunyi kat ladang ganja belakang rumah member guwa kat sana..
Kompom depa tak jumpa punyalah..

Oklah weyh..
Lambat dah ni..
Calow2...
tension2, maen paint, lukis natang ni..

Apr 18, 2011

scandal terbaru abgMAT...awwwwww :))

mesti semua orang tertanya-tanya siapakah yang bertakhta di hati abgMAT sekarang.


jeng
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
tadaaa!!!!!



hahahahahahahahahahahahahahahahahahha :))
kepada peminat-peminat abgMAT di luar sana jangan berputus asa. peluang masih terbuka kepada semua yang berminat. sekian. ;p


di hack oleh:

Apr 7, 2011

Terangkat

Memang terangkat beb [sumber]


Idea asal dari sini..

Terma itu sangatlah guwa tak boley terima..
Adik angkat..
Abang angkat..
Akak angkat..
Mak angkat..
Apak angkat..

Sebab..

Lu dah ada....
Adik kandung..
Abang kandung..
Akak kandung..
Mak kandung..
Apak kandung..

Jawatan yang wajib tu pon lu tak boley nak jaga, nak fokus, nak berkasih nak bersayang..
Kenapa perlu kejar jawatan angkat dan sebok2 nak berkasih sayang??

Nak tambah kenalan??
Nak eratkan silaturrahim sesama insan??
Sebab akak abang kat umah tak layan lu??
Sebab adik kecik lagi kat umah??
Apa lagi alasan??

Penjelasan wa tetap sama..
Lu jaga akak lu, abang lu, adik lu, mak apak lu kat umah tu dulu..
Dah puas ke berkasih sayang dengan depa suma tu??
Tipulah kalau lu cakap dah..
Lu dah puas peluk cium mak apak lu??
Pernah cakap I love you kat mak apak, abang, akak, adik lu??

Sebenarnya lu yang gedik kan??
Mengada-ngada nak adik, abang akak angkat yang comel kote lote..
Konon2 hot stuff la kan..
Nak jadik orang yang paling glamer kat sekolah..
Ngaku je lah..
Jangan nak berdolak dalih lagi..
Biasalah budak2 baru nak naik kan..
Baru akil baligh, dah rase macam brader2 sister2..

Koroe cakap macam ni ;
biasanya angkat2 ni function dia sama macam cop la. cuma budak2 tak paham.
mula2 angkat2 dulu sebab malu nak mintak kapel.
lepas dah macam oke je dengan awek tuh, apa lagi, angkat kain, masuk semak, layan.......

UTAMAKAN YANG UTAMA 

Pernah satu ketika member guwa ajak pergi program keluarga angkat..
Guwa bukanlah anti sangat ngan program macam tu..
Lantak pi lah depa nak buat apa pon kan..
Guwa cuma malas n tak minat nak join..
Tapi member guwa boley plak dok bebel kat guwa cakap guwa ni tak campor masyarakat lah hape babi lagi ntah..
Dengan lafaz basmalah, guwa memulakan sesi mentarbiyah member guwa dan member guwa tak jadi join program tu pasal dia rasa prinsip guwa pasal benda ni betol..
Guwa tersenyum manja selepas itu..

Tapi, prinsip ni tak boley diaplikasikan kepada mereka yang sebatang kara kat muka bumi ni..
Kalau anak tunggal tu, pastu mak apak plak busy kerja, cariklah kawan2 yang umur lebey tua sebagai tempat mengadu domba..
Kang gila plak sekor2 hidop kat umah..
Cari kehidupan kat luar dan berpadalah..

Ingat, hidup jangan nak gedik sangat, jangan nak glamer sangat, jangan nak over sangat..
Berpadalah untuk hidup..
Nanti ada yang tak puas hati, kan dah jadik masalah..
Bukan tak boley nak berada pada level tinggi kehidupan..
Sesuaikan keadaan untuk hidup..
Kalau mampu, teruskan..
Kalau tepu, kekalkan taraf hidup normal..

Sekian dari Ustaz Dreadlock-wanabe..

Dreadlock-wanabe??
Kompom mak apak guwa cantas kepale guwa ngan mesin rumput kalau guwa dreadlock..
Hahahaha..

Calow2..

Apr 2, 2011

Amarah panjang

[sumber]

Dua tahun lepas monitor guwa problem pada saat2 genting..
Masa tu nak siapkan projek akhir sem..
Desktop guwa pon ala-ala crash pasal windows..
Projek tu dah 80% siap..
Back-up yang guwa sempat buat masa tu cuma lebeyh kurang 30%..

Jalan penyelesaian :
Guwa pinjam safety boot member guwa yang ala-ala punker tu,
guwa bawak monitor tu pergi belakang rumah then guwa hempas kat tepi longkang..
Masa tu guwa pakai monitor CRT lagi, so letupan yang berlaku agak menjadi perhatian masyarakat setempat yang sedang lena dibuai mimpi indah mahupun mimpi basah..
Pastu guwa henyak2 natang tu sampai hancus berkecai..
Pastu sepak sampai masok longkang.. 

Petang semalam mouse guwa plak problem time saat2 genting dan paling genting ialah guwa tak banyak duit nak abiskan kat pc ni lagi..
Dua minggu sebelum ni power supply main ba-cak-ba, guwa dah tukar..
Semuanya time nak wat benda2 penting..
Time main solitaire taknak plak dia jahanam..
Tapi tuhan tu genius..
Masa macam ni lah Dia uji kita dan nak tengok kita selesaikan persoalan2 hidup ni..

Jalan penyelesaian :
Guwa pakai but bola guwa yang dah koyak tu,
guwa pergi depan rumah then hempas natang tu serta pijak dia sampai lumat sambil maki2 dalam hati..
Dengan mouse yang dah hancus berkecai tu dengan but bola tu sekali guwa buang jaoh2.. 

Guwa maki2 dalam hati jek la pasal mase tu orang ramai kat luar rumah..
Kalau terjerit-jerit kang masuk tanjung rambutan plak nanti..
Dahla masa tu guwa pakai short jek..
Baju guwa tak pakai pasal nak tunjuk body tough macam brader merong mahasuasa..
Guwa buat tak tau jek walaupon ada makcik selang dua rumah dari rumah guwa ngan budak2 kecik maen beskal tengok jek ape guwa buat..
Guwa ingat makcik tu mesti dah minat guwa, sebab tu tergamam tengok apa yang guwa buat..
Jadi guwa pon laju2 masok rumah, sapu bilik, basoh bilik air pastu terlentang terkangkang sambil mata terbeliak mengadap siling macam orang kena sampuk..

Kalau nak diceritakan segala macam permasalahan dan persoalan dalam dunia ni memang tak habis2..
Masing2 dah besar, ada kepaleotak yang disuntik dengan akal..
Gunakan sampai penuh keupayaan chipset tu..
Mana ada jual kat kedai2 pc seluruh dunia bahkan alam cakerawala ni..

Hidup = Masalah 

Tapi banyak hikmah sebenarnya..
Bersyukurlah dengan semua masalah yang datang..
Empat huruf penting yang tersusun begini ;
S >>> A >>> B >>> A >>> R


** Follower 143 guwa = Weed Boys
** Orang kata ; 143 = I love you ; jadi benarlah itu