Aug 31, 2010

Tarikh Ini ; 31 Ogos 2010 = hampeh!!!

Guwa tak suke tarikh 31 Ogos 2010..
Guwa hampir tak suke tarikh 31 Ogos setiap tahun..

Sepatutnya lu buat benda yang betol pada tarikh ni..
Sepatutnya lu kene ingat tarikh ni sebab banyak makne untuk lu..
Sepatutnya lu kena sambut tarikh ni dengan baik..
Tapi, lu buat bodoh je..
Macam takde pape yang jadi kan?
Takkan la tarikh penting ni lu tak boley nak ingat?

Guwa tau lu busy..
Dato' Bandar pon tak busy macam lu..
Keadaan lu tak mengizinkan untuk lu sambut tarikh ni..
Environment lu pon macam tak bagi izin untuk lu sambot..

Beb, sekurang-kurangnya lu ingat untuk 2 3 minit pon dah ok..
Masalahnye, lu tak ingat langsong..
Lu memang hampeh la..



Guwa kecewa dengan lu..
Guwa nak menangis beb..
Naseb baek ade The Cure..
Dia pesan kat Guwa; " Bro, don't cry "
Kalau tak, kompom Guwa dah menangis berguling-guling macam tengguling..

Lu orang ni plak apehal?
Macam ni pulak lu sambot tarikh ni?
Laju betol lu bawak moto..
Lu nak pegi mane?
Lu nak kejar malaikat maut ke?

Oh, Bulan Ramadhan ni..
Kalau mampos time bulan mulia ni, mungkin masok syorga..
Macam tu ke lu pikir?
Lu orang memang bijak..
Teroskan sampai mampos..

Sebelah rumah ni dah kenape?
Lu pon nak sambot jugak?
Lu memang nak buat depan rumah Guwa ni macam Dataran Merdeka ke?
Maen mercun tu jaoh sketla dol..
Guwa paham lu nak sambot,
tapi tak payahla campak depan rumah Guwa pukul 2 3 pagi..
Biler Guwa sound, lu cakap Guwa pon selalu bising..
Lu cakap Guwa n da geng selalu memekak..

Dah tau Guwa bising, apesal lu tak sound awal2?
Guwa mane boley describe level bising kat area ni..
Guwa baru lagi..
Kalau lu orang tak pernah sound Guwa,
maknenye lu orang masih dapat terima la level bising Guwa kan?
Atau area ni memang dihalalkan acara memekak sampai suboh?

Lu orang semua memang HAMPEH!!!

6 comments:

Izzah Abd Malik said...

Cian eh abang mat eh:D

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

haha ko ni da sehat je garang btol hua3....

p/s: jiran ko silap landing tu hahaha

Afiq said...

haha derr,aq rase jiran ko tu nk bls dndam kot..pe lagi2, baling balik r..mercun ketupat ke,bola ke haha

geLaSkaCa said...

mat..
be cool...
dorg x merdeka..haha..

afiff edogawa said...

dah ko ni kenape??

محمد زهراوي said...

ahahaha..style la bro!