Nov 22, 2010

Tribute to Syuhada Memali

19 November 1985, Kampung Memali, Baling, Kedah
Tarikh dan tempat yang lu orang sume kene tau dan paham..
Guwa yakin tak ramai yang tau peristiwa 25 tahun dulu..
Guwa bukan nak suruh lu orang undi kerajaan o pembangkang..
Guwa cume nak lu orang paham dengan peristiwa hitam kat negara yang lu orang sayangkan ni..
Lu orang boleh bace kat sini n sini kalau lu orang tak paham ape yang guwa nak sampaikan..
Bace sampai abes!!!

Kalau lu orang malas nak go through dat story,
lu orang tengok, dengar n pahamkan video NI..
Banyak lagi related video yang lu orang boleyh tengok..
Meremang beb guwa tengok..

Lu orang pandai2la nilai mane yang baek n burok..
Masing2 ade kepaleotak kan??
Sume masih waras lagi kan??

Bro Meor ade citer pasal kes ni jugak..
Tapi die jadikan lagu la sebab die kan pejuang musik..
Lu orang tengok kat sini..


Dari kiri : Black n Meor mase Music Fest 2009


Lu orang masok sini plak..
Blog sempena tragedi Memali ni..
Banyak lagi website o blog o else kalau lu orang google pasal Memali ni..
Guwa lambat buat entri ni sebab lupe tarikh hari ni..
Tibe2 je dah 22 haribulan plak..
Event kat Kampung Memali ni sampai 21 haribulan je..
Sigh~

Lastly, Al Fatihah untuk semua Syuhada Memali..

7 comments:

plumpy.tootsie said...

memali?

membeli?

melayu lali?

lalalitamplon.


aaalalalalallala~

RastaMat said...

Demn!!!
diz is serious ok..!!!

geLaSkaCa said...

dh baca..
sadis..
T_____T

al-fatihah..

hamzah ian said...

alahai

Zaer!! said...

mak ai! pejuang music la ni! homak!

RastaMat said...

woiyoit zaer..
dorang bukan pejuang music la..
mesti lu tak bace lagi kan..
sigh~

apik pehe said...

isk2..al fatihah..keno maye banyk2 lah