Nov 26, 2010

Porcine itu Babi

Babi..
Macam ganas sangat plak bunyi die..
Guwa tukar la..
Khinzir..
Hah kan sopan sket tu..

Nama saintifik natang khinzir ni dalam medical ialah Porcine..
Lu orang kene ingat sampai mati..
Sebab lepas ni kalau lu orang pegi beli ubat, lu orang rajen2 la sket belek2 dulu ubat tu..
Agak2 laen macam je ubat tu, laju2 lu orang maki sama itu tokey..
Pastu lu orang boley riot kat situ..
Bakar sekali kedai tu..
Lagi satu, time doktor nak inject ubat kat lu orang, tanye dulu..
Agak2 ubat tu ade bunyi babi khinzir je, lu orang sepak kepala doktor tu laju2..
wakakaka...

Ok ni list ubat yang ade campor natang haram tu :

1. Kenalog in orabase
    Kegunaan : Ulcer mulut
    Vendor : Diethelm oral paste


2. Drixoral (tablet)
    Kegunaan : Selsema
    Vendor : Zuellig Pharma

3. Clexane (injection)
    Kegunaan : Mencairkan darah 
    Vendor : Diethelm

4. Fraxiparine (injection)
    Kegunaan : Mencairkan darah
    Vendor : Zuellig Pharma

Ni sumber guwa :

Masfiza bt. Abdul Hamid
Penolong Pengarah
Bahagian Pembangunan Organisasi & Teknologi Maklumat(POTM)
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Kementerian Kesihatan Malaysia
03-79573611 samb. 223


Lu orang tanyela die sebab guwa tak buat research pasal natang ni..
Kalau lu orang rajen, google je la..
Macam2 ade kat google kan..
Guwa tengok lu orang pon macam banyak je mase terbuang..
hahaha...

Lagi satu fakta, ubat2 yang guwa listkan tu jual kat negara yang lu orang sayang ni..
Bukan jual kat Singaporepura o mane2 negara n yang paling penting, ubat2 tu TELAH pon terjual..
Ade baek lu orang pegi check kat koleksi ubat lu orang..
Mane tau ade ke kan..
Boley la lu orang pegi tiaow tokey kedai tu..
hahahahaha...

calow2..

Comeynye dia..wakakaka...





 

Nov 22, 2010

Tribute to Syuhada Memali

19 November 1985, Kampung Memali, Baling, Kedah
Tarikh dan tempat yang lu orang sume kene tau dan paham..
Guwa yakin tak ramai yang tau peristiwa 25 tahun dulu..
Guwa bukan nak suruh lu orang undi kerajaan o pembangkang..
Guwa cume nak lu orang paham dengan peristiwa hitam kat negara yang lu orang sayangkan ni..
Lu orang boleh bace kat sini n sini kalau lu orang tak paham ape yang guwa nak sampaikan..
Bace sampai abes!!!

Kalau lu orang malas nak go through dat story,
lu orang tengok, dengar n pahamkan video NI..
Banyak lagi related video yang lu orang boleyh tengok..
Meremang beb guwa tengok..

Lu orang pandai2la nilai mane yang baek n burok..
Masing2 ade kepaleotak kan??
Sume masih waras lagi kan??

Bro Meor ade citer pasal kes ni jugak..
Tapi die jadikan lagu la sebab die kan pejuang musik..
Lu orang tengok kat sini..


Dari kiri : Black n Meor mase Music Fest 2009


Lu orang masok sini plak..
Blog sempena tragedi Memali ni..
Banyak lagi website o blog o else kalau lu orang google pasal Memali ni..
Guwa lambat buat entri ni sebab lupe tarikh hari ni..
Tibe2 je dah 22 haribulan plak..
Event kat Kampung Memali ni sampai 21 haribulan je..
Sigh~

Lastly, Al Fatihah untuk semua Syuhada Memali..

Nov 20, 2010

Ska Attack! Ska Fest Vol 4 @ Malacca

SkaLaLaLa


Event kali ni pon guwa macam tak dapat pegi..
Cilabet tol la..
Sebab guwa kene jadik pengantin pengapit time member guwa kawen..
Jadi pengapit bab! ape??
Dah la muke guwa jauh lebeyh hensem dari pengantin..
Guwa risaw tetamu keliru mane satu pengantin, mane satu pengapit..
Guwa penah dengar orang cakap,
pengapit selalu dapat tempias pengantin..
Konon2 dapat jodoh mase mengapit si pengantin la..
Arghh..
Ape guwa kesah..
Guwa baru 17 taon..
LOL!!

Camne ni weyh??
Takkan guwa nak lari dari jadik pengapit plak??
Die dah ugot nak bakar umah guwa kalau tak datang majelis die tu..

Sebab member guwa dah tempah awal2 lagi mase lepas die nikah aritu..
Dah la guwa yang jadik saksi time die nikah itu ari..
Cuak syal..
Berpeloh ketiak weyh..
Macam guwa plak yang nak nikah..

Stop2..
Guwa bukan nak cite pasal malam pertame o kamasutra..
Guwa nak cakap pasal ketidakpuashatian sebab tak dapat jenguk event ni..

Guwa tak puas ati sebab event Bro Nik aritu pon guwa tak dapat jenguk..
Daerah Tanpa Tie kat Kluang..
Halabau punye lahabu..


Eh jap2..
Rasenye date tu week 4 kan??
Ini bermakne guwa tak boleyh pegi mane2 sebab guwa ade job sama itu Dr. How..
Bukan blowjob eh..
Guwa bukan gay..

Syal la weyh..
Guwa penin weyh..
Sumpah penin..
Macam penin2 ubi berisi la lebeyh kurang..
Mencarotngarot!!!
Guwa out..
Sok2 guwa sambong mikir..
Calow2!!!

Eh jap2..
Ska Fest kat JB kene kat date 27.11.2010..
Kalau tak silap la..
Diorang buat kat The Zon, Stulang Laut..
Padin, lu taknak join ke??
Hehe..

Calow3!!!


Nov 12, 2010

Reminder

First, bout ur so-called-say-hye-at-da-chatbox..
I am not traffic hunter o traffic monger..
I am not da servant of fcuking nuff..
n not making money from diz blog..
So, PLEASE avoid diz kind of fcuking-annnoying phrases ;

Datang up traffic..
Melawat nuff..
Click2 nuff awak..
Datang nak tembak nuff..
Melawat awak,dtg melawat balik taw..up traffic..
Catch up traffic..
n so on n so forth.. 

I am not traffic-fcuking monger..
So, 2 words for traffic sucker like u ;
GET LOST!!!

Second, I am not obsessss wif follower..
No need to follow if u juz want me to follow u back..
Like this ;

Hye,follow awak..awak follow kite taw.. (pastu ade smiley2 bodo)
Datang follow,jgn lupe follow balik..
Follow u,follow me back k..
n so on n so forth.. 

Same words for u ;
GET LOST!!! 

Last but not d end ;
GET LOST n so long traffic sucker!!!

Juz image from google search engine

Nov 7, 2010

Sape mau Megi kari?!!

Sape mau?? angkat lutot...


The correct way to cook your megi kari (instant noodles) without harming our bodies and health. 
Normally, how we cook the megi kari is to put the noodles into a pot with water, throw in the powder and let it cook for around 3 minutes and then it's ready to eat.

Dudes, 

This is the WRONG method of cooking your favorite megi kari.
 

By doing this, when we actually boil the ingredients in the powder, normally with MSG, it will change the molecular structures of the MSG causing it to be toxic.
 

The other thing that you may or may not realize is that, the noodles are coated with wax and it will take around 4 to 5 days for the body to excrete the wax after you have taken the noodles.

Ok, here we are..


CORRECT METHOD :

 1. boil the megi in a pot with water.
 2. once the megi is cooked, take out the megi, and throw away the water which contains wax.
 3. boil another pot of water till boiling and put the megi into the hot boiling water and then shut the fire.
 4. only at this stage when the fire is off, and while the water is very hot, put the kari (ingredient) with the powder into the water, to make kari soup.
5. however, if you need dry noodles, take out the noodles and add the ingredient with the powder and toss it to get dry noodles.


Now, eat your megi kari..
Before that;
Bismillah................ 

Additional ; megi is not good during exam week (student)
but we (student) lorve it right??  




Nov 5, 2010

Daerah Tanpa Tie


Guwa malas nak menaip..
Lu orang tengok kat sini..
Tapi guwa kecik ati sebab tak dapat pegi..
hampess tol la..
Ok..
Chalow2..