Mar 9, 2011

Sila buang masa anda selama 6 minit 16 saat

Guwa jumpe video ni mase bace blog Husna kat entri NI..




Relevan lagi ke kata2 Hang To'ah ni ;
Takkan Melayu hilang di dunia  
Lu orang klik sini, bace komen2 video ni..
Kalau rase suke, LIKE banyak2 kali la eh..
Guwa malas nak mencarot marot mengulas pasal Melayu kita ni..
Banyak sangat hal..
Betol tak??

Beberapa entri lepas ni guwa ade citer pasal Melayu kita..
Hari ni jumpa plak video yang paling best kat dunia ni..
Tak tahulah gaye hape plak yang jadik kat Melayu kita lepas ni..
Harap ade pihak berwajib yang amek berat pasal kaum Melayu ni..
Sebab Melayu cuma tinggal name je sebenarnye..
Adat, bahasa, peninggalan sejarah dan lain2 sume dah diketepikan..
Berapa kerat je marhaen yang di luar bidang kuasa mereka cuba mengembalikan kegemilangan Melayu kita ni..
Tapi malangnya mereka tak mampu karena pelbagai dakyah politik diutamakan terlebih dahulu daripada isu Melayu yang hampir pupus ni..
Kesimpulannya, Melayu ini hampir kepada kepupusan seperti Platipus..
Nama pernah dengar, gambar pernah tengok, tapi realitinya bagaimana??
Cuba pahamkan ayat M.Nasir ni ;
Anak-anak kita kah yang berlari telanjang dibawah mentari sumbing 
Dengar lagu anak-anak kita ni dan fikir dalam2 sampai lebam..

Sekian daripada wacana perdana guwa..


** special link to Platipus

8 comments:

apisv2 said...

ape da...
wat la ghazal..
bru tradisional
xpon cak lem pong

apisv2 said...

@apisv2
pengantin pon pening..
xkan dia pon shupple?

- mrs koroe - said...

mcm mana nak buat ?

aku taknak la TERjadi mcm tu .

LadyRye said...

aku rasa ok ja

sebab ingat nanti kenduri kawen anak aku nak upah penari bogel stripping depan pengantin!

wakakaka!

MATAHARI said...

teringat balik lagu warisan dan platipus yang kepupusan.

- koroe - said...

melayu ?


nama melayu ade. melayu sebenar dah pupus lah. haha.

Izzah said...

ini kampung perasan bandar.

Bob Merley said...

budak2 daam video tu mmg xde sense of fesyen langsung. panas2 terik dia pakai winter coat. nak dress cam omputih la konon. budak2 low class. Mana pergi Melayu! amnu sila jawab!