Mar 4, 2011

Si Jumud terus menjumudkan diri mereka

Sambungan entri NI..

Nak dijadikan cerita adalah sorang member guwa ni budak kelantan..
Dia ni pon melayan reggae n minat rasta style punya barang..
Doolu2 selalu gak shopping ngan dia, lepak2..
Sekarang kami dah clash duk umah sewa masing2..

Balik kat cerita, cuti sem dia balik kelantan..
Dia kuar lepak2 ngeteh kat area umah dia bersama rakan2..
Tiba2 beliau ditarik oleh sekumpulan mamat jumud yang ada melepak disitu..
Member guwa ni buat2 tak panik la pasal tak buat salah pon..
Tapi panik jugakla kan tiba2 kene keliling..
Mamat2 jumud ni macam biasa bertanyakan soalan2 dari kumpulan mereka yang hebat itu..
Member guwa pon melayan dan mengiyakan je la..
Malas nak pikir agaknya..
Oh mase tu dia pakai sling bag tiga kaler dan terpampang besar2 muka bob marley..
Geng2 jumud ni rabun malam agaknya sebab tengok muka bob marley macam muka apakanda mereka..

Satu kebodohan yang nyata apabila member guwa ni kencing je cite pasal geng2 ni kononnya dia pon join gak kat mlaker claker dan tidak pulak kantoi di situ..
Hah nampak tak permainan dia??
Dan sangat jelas bahawa geng2 jumud ini sangatlah bebal sebab kena kencing sampai basah oleh member guwa ni..
Padahal dia maen petik je ntah name sape2 yang jadik apakanda, abang long, abang ngah, achik, ucu, alang, tok wan, tok ngah dan mak lijah..
Dalam organisasi mesti ada pompuan gak kan..
Boley buat lepas nafsu..
LOL!!!

Berdekah tak hengat dunia guwa gelak biler dapat tau citer tu..
Konon2 adek beradek, tapi tak kenal pon sesame adek beradek..
Itu namenye adek beradek pundek pundek..
Wakakakaka...
Bila kawan ramai keliling kita ; cakap besar ; tunjuk belang ; tapi bila sorang2 ; pengecut, pemalu ; macam semua orang

Betollah kate2 loque ; butterfingers dalam lagu Tentang-tentang..
Dah ramai yang guwa jumpe si bebal ni sekor2 kat luar, senyap membisu lapan ribu bahasa..
Kalau ramai2 tu bukan maen lantang lancau lagi perangai sekor2..


Agak2 ni abang ngah ke abang long [sumber]

Cukoplah bercerita pasal mereka..
Banyak lagi peristiwa bersama mamat2 jumud ini yang guwa dah jumpa..
Lu orang pon mesti ada yang pernah jumpa kan..
Doakanlah mereka supaya sedar diri sket lepas ni dan ingatlah bahawa kuasa kat dunia ni sume kejap sangat Tuhan bagi pinjam..
Firaun pon tak lame mane dia dapat jadik tuhan dunia ni kan..

Salam Keamanan dari Guwa..
Calow2..

12 comments:

MATAHARI said...

aku wonder kenapa pekida kat sarawak tak macam tu.

tapi sekarang dah dikenali dengan nama lain.

RastaMat said...

@ MATAHARI

Ape name pekida kat sane??

Belalang Hijau said...

pekida di kawasan2 kampung agk extreme...biasa la, semua tok, ayahda, abg long ngah semua dok satu kampung...

ada pengalaman dengan budak2 ni.agak ganaih cerita nih...

tgk la klu rajin belalang buat satu entry...ngee

LadyRye said...

aku penah dengaq laki aku cerita

geng 3line neh kalau time salam dengan geng siap guris2 tapak tangan..

praktis geli geli hapaaaaa...hahaha!

pastu kalau melepak di warung pun, susun rokok dengan lighter pun ada cara beb! dari jauh geng dah tau ni geng dia..

cam babi, kan? aku tak nampak tang mana relevannya..

apisv2 said...

abg ngah nie la yg penah nk kokang kaki aku kt simpang gangsa tuh..

MATAHARI said...

@RastaMat
member aku pekepis, kalau xsilap aku, ejaan aku xsure.

MATAHARI said...

ok, budak yang cakap dia pekepis - di miri, sebab dia join tu, tapi diragui lah pernyataan dia. sebab aku google pekida sarawak lain pulak yang tercatat.

RastaMat said...

@ MATAHARI

ape2 pon name dorang, yang penting tujuan dah salah..
yang betol2 ikot kehendak n haluan pekida tu boley kire..
yang laen2 boley dikategorikan sebagai sampah melayu..

RastaMat said...

@ LadyRye

banyak lagi depa punya peraturan2 bodoh yang depa cipta..
ntah2 nak berak pon ada gaya tersendiri..
hahaha...

Dark Half said...

contoh manusia yg berani bila angkat geng je, tapi bebal. rasa bangga bila ada body language tertentu. zaman tu dah berlalu...

kaler sling bag punye pasal..kah3
sibbaik member kau pandai kencing

apik pehe said...

haha..camtu la diorang mat..bile sorang jer..mmg langsung x berani..arapkan geng je baru berani

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

memang sesuai digelar si bebal yg jumud..silap tanye maksud 3 kaler pon taktau..aku ade jumpe weyyhh kawan pada kawan aku..terberak die nak jawab..