Apr 2, 2011

Amarah panjang

[sumber]

Dua tahun lepas monitor guwa problem pada saat2 genting..
Masa tu nak siapkan projek akhir sem..
Desktop guwa pon ala-ala crash pasal windows..
Projek tu dah 80% siap..
Back-up yang guwa sempat buat masa tu cuma lebeyh kurang 30%..

Jalan penyelesaian :
Guwa pinjam safety boot member guwa yang ala-ala punker tu,
guwa bawak monitor tu pergi belakang rumah then guwa hempas kat tepi longkang..
Masa tu guwa pakai monitor CRT lagi, so letupan yang berlaku agak menjadi perhatian masyarakat setempat yang sedang lena dibuai mimpi indah mahupun mimpi basah..
Pastu guwa henyak2 natang tu sampai hancus berkecai..
Pastu sepak sampai masok longkang.. 

Petang semalam mouse guwa plak problem time saat2 genting dan paling genting ialah guwa tak banyak duit nak abiskan kat pc ni lagi..
Dua minggu sebelum ni power supply main ba-cak-ba, guwa dah tukar..
Semuanya time nak wat benda2 penting..
Time main solitaire taknak plak dia jahanam..
Tapi tuhan tu genius..
Masa macam ni lah Dia uji kita dan nak tengok kita selesaikan persoalan2 hidup ni..

Jalan penyelesaian :
Guwa pakai but bola guwa yang dah koyak tu,
guwa pergi depan rumah then hempas natang tu serta pijak dia sampai lumat sambil maki2 dalam hati..
Dengan mouse yang dah hancus berkecai tu dengan but bola tu sekali guwa buang jaoh2.. 

Guwa maki2 dalam hati jek la pasal mase tu orang ramai kat luar rumah..
Kalau terjerit-jerit kang masuk tanjung rambutan plak nanti..
Dahla masa tu guwa pakai short jek..
Baju guwa tak pakai pasal nak tunjuk body tough macam brader merong mahasuasa..
Guwa buat tak tau jek walaupon ada makcik selang dua rumah dari rumah guwa ngan budak2 kecik maen beskal tengok jek ape guwa buat..
Guwa ingat makcik tu mesti dah minat guwa, sebab tu tergamam tengok apa yang guwa buat..
Jadi guwa pon laju2 masok rumah, sapu bilik, basoh bilik air pastu terlentang terkangkang sambil mata terbeliak mengadap siling macam orang kena sampuk..

Kalau nak diceritakan segala macam permasalahan dan persoalan dalam dunia ni memang tak habis2..
Masing2 dah besar, ada kepaleotak yang disuntik dengan akal..
Gunakan sampai penuh keupayaan chipset tu..
Mana ada jual kat kedai2 pc seluruh dunia bahkan alam cakerawala ni..

Hidup = Masalah 

Tapi banyak hikmah sebenarnya..
Bersyukurlah dengan semua masalah yang datang..
Empat huruf penting yang tersusun begini ;
S >>> A >>> B >>> A >>> R


** Follower 143 guwa = Weed Boys
** Orang kata ; 143 = I love you ; jadi benarlah itu 

13 comments:

Republic Aku said...

sama dengan laptop gua ,skrin dah lompat2 la pulak rasa macam nak hempas gak ,tapi sayang....hati tak ada.

- koroe - said...

aku tak suka terajang benda2. aku terima saja apa yang terjadi. setiap kejadian ada hikmahnya.







haha. pergi mati barang buat hal. memang gua terajang ke langit

LadyRye said...

marah kat barang boleh hempas-hempas



marah kat orang???

Chief Ammart said...

lapan kali hentak x pecah lg weh...

skandaLdariLangit said...

143. nice ;)

RastaMat said...

@ Republic Aku

simpan hati lu untuk perkara yang lebeyh berkualiti..
hati lu jauh bezanya dengan hati wa yang songsang panasnya..

ceewaah~~

@ - koroe -

jiwa muda begitulah brader..
jangan sampai melibatkan perbuatan menerajang makhluk hidup sudahlah..

@ LadyRye

sebab tu wa lebeyh prefer bertindak ganas dengan barang sahaja dan terus melarikan diri daripada orang ramai..
untuk mengelakkan kejadian yang lebeyh buruk berlaku sesama insan..
kelak tergoncang dunia dek perkara sekecilnya..

@ Chief Ammart

lu salah sorang saksi kejadian menghempas monitor gajah tersebut..
syabas sifu..

@ skandaLdariLangit

just nice coz i really love weeds..
peace!!!

- elina - said...

gua nangis je kalau barang buat hal .

keh keh keh .

sonnet™ said...

kau body tough ke mat?wow!i loike!HAHAHAHA

april said...

O.o

brader,
nanti kalau bengang dengan awek,jangan p hempas awek pulak.
hee :D

Hayla said...

gua suka nombor 144.

keh keh.

real kadijah. said...

sape ntah nhak tbgk bgody kau...nhanha...panham x?aku mls nhak bgackspace2 bgyk kali..
serabgut aku..

RastaMat said...

@ - elina -

takkan wa nak nangis plak..
jatuhla martabat merong mahasuasa..
hahaha...

@ sonnet™

badan ai tough taw..
awww aww...

@ april

kalau marah ngan aweks2 wa lari jauh2..
bahaye dikhuatiri mereka dihempas jugak..
haha..

@ Hayla

144??
boley la..
bagi change kat lu..
haha..

@ real kadijah.

paham2..
bahasa german versi ganu kiter..
hahahha..

ok2..
tak ketawa lagi..
ni last..

juhanamemonts said...

kejayaan dtg dgn pelbagai ujian.
bersabar.
pasti ada kejayaan itu.

Selamat.