Oct 8, 2013

Zainuddin Anak Tok Batin

Alkisah maka tersebutlah kisah, Zainuddin dipelawa untuk mengetuai satu pendakian ke puncak Tokwan untuk mengambil berkat bersempena peperiksaan Penilaian Menengah Rendah yang bakal tiba tidak lama lagi..Melihat kepada susuk tubuh Zainuddin yang besar dan matang lebih dari usianya, dia lebih selesa dipanggil Abang Din oleh pendaki-pendaki lain walhal mereka lebih tua daripada Zainuddin..Beliau hanya tersenyum sinis..

Maka pendakian bermula kira-kira jam 4 pagi tatkala hujan renyai-renyai membasahi susuk tubuh setiap pendaki..Zainuddin kelihatan berbeza dengan pendaki lain yang mengenakan pakaian lengkap berlampu kepala, bersarung tangan..Zainuddin sangat cool dengan t-shirt lengan panjang, berseluar slack, ber-headphone jenama Beats, berkaki ayam dan tidak menggunakan lampu kepala walaupun keadaan hutan yang sangat gelap..

Zainuddin merupakan antara anak Tok Batin Kampung Sungai Sengkuang yang bijak dan menjadi pujaan setiap gadis di kampung berkenaan..Dengan bermata kaca, Zainuddin kelihatan begitu educated dan up-to-date kepada perkembangan semasa..Maklumlah baru berkenalan dengan dunia tanpa sempadan, internet..Dikatakan juga Zainuddin sedang mempelajari shapel hardstyle yang ditonton dari youtube minggu lepas..

Sepanjang pendakian, Zainuddin menyanyikan lagu Pusara Di Lebuh Raya, Lamunan Terhenti, I'm Yours, When I Was Your Man, Mirror dan lagu-lagu justin Bibiaq untuk menampakkan ke-hipster-an beliau kepada pendaki lain..Tidak lupa juga lagu-lagu Selena Gomez dan Backstreet Boys..Ada ketika yang Zainuddin bershapel sambil mendaki, mungkin sedang mendengar lagu Everyday I'm Shapelling..

Zainuddin Anak Tok Batin begitu gembira dengan kehidupannya sekarang tapi sehingga hari ini, beliau masih tiada alamat emel kerana buntu memikirkan nama yang sesuai untuk emelnya itu..

Bantulah saudara kita ni untuk membolehkan beliau menikmati kehidupan yang sejahtera seperti kita..Berikan cadangan nama emel yang sesuai dengan beliau di ruangan komen..

3 comments:

IzzahM said...

Kahkahkah macam bangang zainuddin anak tok batin.

Dindangtoratora yazidi halimi at gmail dot com sesuai kot haahahah

Aleen Aiden said...

ah tunjuk ah gamba sepam dua bagi menampakkan lagi kegagahan beliau. ah tak pueh atila gini

RastaMat said...

Maaf gambar beliau terpaksa diprivasikan karena takut gegadis terpuja-pujakan beliau..
nanti jatuhla market aku woi..

hahahaha...