Aug 20, 2013

Rastamat nak bersara?!

Title bikin gempak. Pasti ramai yang terkezutt khenn. Kehkehkeh. Ada lagi ke orang yang bukak blog ni?

Mestilah ada! Disebabkan bosan sebab bukak punya bukak, tunggu punya tunggu, saya pun buat petition dekat parlimen suruh encik mat menulis. (tipu)

Sebenarnya encik mat mintak tolong (suruh) saya bersihkan blog yang dah berhabuk ni. Siapa saya? Tidak penting bagi anda dan saya. Disebabkan saya pun memang dah tak ada kerja sangat nak buat selain makan dan tido, saya fikir, apa salahnya kan. Bukan ada orang baca pun. Kahkahkah.


Anyway, dia (macam) paksa saya tulis. Dan-dan la ni jugak dia nak.

"Skang skang" Dia cakap.

.
.
.

-__-

Dia ingat nak menulis ni boleh paksa-paksa ke? Kalau kita level Paulo Coelho ke A. Samad Said yang kompem cakap pun dalam bentuk puisi, takpe jugak.


Berak pun tak boleh paksa tau. Kalau paksa, bontot berdarah.
Menulis pun tak boleh paksa. Nanti otak berdarah.

Silap hari, terlepas tulis, ada hati berdarah, siapa nak tanggung?

*

Saya ni tak pandai langsung nak bercerita yang relevan sebab kereta api pemikiran saya ni memang out of order. Cerita saya selalu awal, akhir, pastu baru masuk yang tengah-tengah. Carca marba yang layak dicerca. Tapi saya paling pandai bertanya. Jadi saya nak bagi satu soalan. Encik mat cakap blog ni dah tak ada reader? "Bia betik?" Fikir saya. Meh kita try luck.

Orang cakap otak ada belah kanan dan belah kiri. Tapi siapa tahu otak mana yang berkaitan dengan rasa dalam hati?


Siapa boleh jawab nanti saya suruh abang mat bagi hadiah gegula.

Masih belum terlambat, Selamat Hari Raya!

-mm-



p/s: Kalau nak hantar entri yang kompem lagi best dari ni, boleh cuba nasib.

3 comments:

Norli said...

saje bikin kontroversi lettew...

Izzah M said...

mat ni dah tak lama dah.



dalam dunia blog la.

RastaMat said...

Maaf akaun di hijack buat seketika..

Lepas ni aku akan diganti dengan Si MM ni..

Semoga terhibur dengan tulisan beliau..

*Itu pun kalau ada yang baca lagi la blog ni kan..hahaha..