May 26, 2012

Menebus Kesalahan

Pendahuluan ; Aku rasa bersalah sebab baru-baru ni aku bukak la blog aku.. Pastu aku saja nak tengok statistik blog ni, yela mana tau ada ping dari Jamaica ke.. Untung-untung anak beranak Bob Marley ada bukak blog ni, boleh mintak belanja gitar karen sebijik.. Dalam banyak-banyak post, semua tengok entri aku pasal tempat makan best kat melaka.. Padahal entri tu aku saje nak bahan owner kedai tu pasal typo.. Tak sedap pon dia masak.. Baik lagi aku masak nasik dengan kari sardin kat umah..

Perenggan kedua ; Maka terpacul rasa bersalah aku kepada mereka yang tulus dan ikhlas ingin mencari tempat makan sedap kat melaka.. Baiklah di sini aku ingin menyenaraikan dua tempat makan yang berasaskan nasi ayam.. Maksudnya peminat nasi ayam boleh la cuba kedai ni..

1. Kedai Nasi Ayam Mak Esah kat Durian Tunggal

Kedai makan ni biasa-biasa je, maksud aku keadaan kedai tu.. Warung kampung la senang kata.. Tapi kalau tengah hari tu berebut jugakla tempat duduk dengan orang lain.. Kedai ni ada cendol sekali.. Cendol Che Adi.. Boleh layan jugakla kalau kena masa panas terik tu.. Kedai ni kat simpang (corner lot) berdepan dengan Balai Polis Durian Tunggal.. Kedai ni bukak tengah hari sampai petang je.. Paling lewat pon tutup dalam pukul 8 malam gitu..

2. Kedai Nasi Ayam Pandan kat Melaka Baru

Kedai ni pon jenis warung tepi jalan jugak.. Yang pandan tu bukan nasik, tapi dia punya ayam.. Dia bungkus ayam tu dengan daun pandan, pastu goreng.. Dia punya bau kemain wangi menusuk kalbu.. bau kapor baros pon kalah tau.. Kedai ni bukak petang sampai ke tengah malam lebih kurang pukul 12 tengah malam la dia tutup.. Dia punya air barli ada lain macam sket rasa dia.. Aku tak tau dia pakai barli apa, tapi syok jugakla.. Kedai ni betul-betul depan Kilang Infeneon.. Sederet tu ada tiga kedai kalau tak silap, dia yang hujung sekali dekat dengan traffic light..

Penutup : Tapi ada yang cakap area Bachang ada nasi ayam sedap jugak.. Aku tak pernah cuba lagi kat situ..Tak tau pon yang mana satu kedai tu.. Ok lah, setakat ni je la untuk aku menebus kesilapan aku kepada mereka yang dah termasuk blog ni dan kecewa.. Kalau nak tau lebih lanjut, boleh BiBiEm aku.. Ni BiBiPiN : p66Un7D3eK



Ampun maaf dipinta andai tersilap kata terkasar bahasa..

Aku rasa aku ni kelakar yang sangat kelakar.. Aku harap kalau aku masuk maharaja lawak, aku boleh bergabung dengan Amer..

Sekian terima kasih daripada aku dan Amer..


Google memberi, kita merasa







4 comments:

aleen aiden said...

Kah3! Pund3k la lu!

RastaMat said...

bijak bijak..
anak sapa la ni..

padin said...

tu la kadang2 gerai macam biasa je tapi kalau org rmai datang maknanya ada special la tu...:D

Anishaway said...

belanja waaaaaa